Коли мова заходить про випічку, першим на думку спадає бабусин пиріг. Звичайно, це не якийсь певний рецепт, а скоріше збірний образ страви. Моя бабуся любила працювати з пісочним тістом. І, як володарка великого фруктового саду, регулярно урізноманітнювала начинку. Бабусин пиріг з яблуками – Мій багаторічний фаворит.
Як приготувати пиріг з яблуками.
Сьогодні я поділюся з вами рецептом , що приховує за собою найсмачнішу у світі начинку. Зі зазначеної кількості інгредієнтів виходить досить великий пиріг. Його я готую у формі розміром 25 на 35 см.
складові
- Пшеничне борошно 4 шт.
- Вершкове масло 250 г
- Яйце 4 шт.
- Цукор 1 скл.
- Розпушувач 2 ч. л.
- Ванільний цукор 40 г
- Лимон 1 шт.
- Сіль 1 тріска.
- Яблуко 2 кг
- Кориця 1 ч. л.
Приготування
- У глибоку миску просійте борошно, додайте розпушувач і дрібку солі. Перемішайте віночком. Додайте до сухої суміші холодне вершкове масло, нарізане шматочками. Перетріть його з борошном в суху крихту.
- Поступово додаючи до крихти яйця, замісіть тісто. На останньому етапі введіть цедру одного лимона і цукор. Знову вимісіть тісто. Через хвилин 10 загорніть його спочатку у фольгу, а потім у харчову плівку. Поставте тісто в холодильник на 2 години мінімум.
- Для начинки почистіть яблука від шкірки, видаліть серцевину. Натріть м’якоть на тертці і пересипте в сковороду. Додайте цукор, ванільний цукор та корицю. Кількість цукру залежить від ваших уподобань.
- Пасируйте яблука на середньому вогні, поки вони не пустять сік. Коли рідина нарешті випарується, заберіть сковороду з плити. Тісто розділіть на 3 частини. Кожну частину розкачайте у прямокутник за розміром форми.
- Дно форми вистеліть пергаментом. Помістіть на нього лист розкатаного тіста . Покладіть на тісто половину яблучної начинки. Зверху покладіть другий лист і на нього знову покладіть начинку.
- Останній лист тіста наріжте на смужки за допомогою фігурного ножа. З цих смужок зробіть сітку на верху пирога. Відправте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
Ось пиріг з пісочного тіста з смачною начинкою і готовий. Коли він трохи охолоне, посипте пиріг цукровою пудрою та подавайте до столу. Готуйте із задоволенням!