Коли мова заходить про випічку, першим на думку спадає бабусин пиріг. Звичайно, це не якийсь певний рецепт, а скоріше збірний образ страви. Моя бабуся любила працювати з пісочним тістом. І, як володарка великого фруктового саду, регулярно урізноманітнювала  начинку. Бабусин пиріг з яблуками – Мій багаторічний фаворит.

Як приготувати пиріг з яблуками.

пиріг з яблуками

Сьогодні я поділюся з вами  рецептом , що приховує за собою найсмачнішу у світі начинку. Зі зазначеної кількості інгредієнтів виходить досить великий пиріг. Його я готую у формі розміром 25 на 35 см.

складові

  • Пшеничне борошно 4 шт.
  • Вершкове масло 250 г
  • Яйце 4 шт.
  • Цукор 1 скл.
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Ванільний цукор 40 г
  • Лимон 1 шт.
  • Сіль 1 тріска.
  • Яблуко 2 кг
  • Кориця 1 ч. л.

Приготування

  1. У глибоку миску просійте борошно, додайте розпушувач і дрібку солі. Перемішайте віночком. Додайте  до сухої суміші холодне  вершкове  масло, нарізане шматочками. Перетріть його з  борошном в суху крихту.
  2. Поступово додаючи до крихти яйця, замісіть тісто. На останньому етапі введіть цедру одного лимона і цукор. Знову вимісіть тісто. Через хвилин 10 загорніть його спочатку у фольгу, а потім у харчову плівку. Поставте  тісто в холодильник на 2 години мінімум.бабусин пиріг
  3. Для начинки почистіть яблука від шкірки, видаліть серцевину. Натріть м’якоть на тертці і пересипте в сковороду. Додайте цукор, ванільний цукор та корицю. Кількість цукру залежить від ваших уподобань.
  4. Пасируйте яблука на середньому вогні, поки вони не пустять сік. Коли рідина нарешті випарується, заберіть сковороду з плити. Тісто розділіть на 3 частини. Кожну частину розкачайте у прямокутник за розміром форми.
  5. Дно форми вистеліть  пергаментом. Помістіть на нього лист розкатаного тіста . Покладіть на  тісто половину яблучної начинки. Зверху покладіть другий лист і на нього знову  покладіть  начинку.пісочний пиріг
  6. Останній лист  тіста наріжте на смужки за допомогою фігурного ножа. З цих смужок зробіть сітку на верху пирога. Відправте пиріг  у розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.

Ось пиріг  з пісочного тіста з смачною начинкою і готовий. Коли він трохи охолоне, посипте пиріг  цукровою пудрою та подавайте до столу.  Готуйте із задоволенням!