Багатошаровий десерт у склянці і за смаком, і на вигляд не поступається навіть найдорожчим ласощам з кондитерських.

Порційна подача такої страви не тільки шалено гарна і ошатна, але ще й дуже практична. Адже гостям буде дуже зручно їсти такий десерт. А вам не доведеться дорізати нові шматочки і розкладати їх по тарілках.

Як приготувати багатошаровий десерт у склянці

У рецепті кількість цукру та вершків вказано у склянках. Щоб не виникло жодних проблем під час приготування, одразу уточнимо важливу деталь. Місткість склянки, яку ми використовували, становить 200 мл.

складові:

  • Молоко 1 л
  • Чорний шоколад 150 г
  • Цукор 1 скл.
  • Вершки 1 скл.
  • Яєчний жовток 1 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль 4 ст. л.
  • Ванільний цукор 10 г
  • Банан 1 шт.
  • Печиво 200 г

Приготування:

  1. У сотейник або невелику каструлю всипте цукор та кукурудзяний крохмаль. Перемішайте їх. Додайте  яєчний жовток. Влийте молоко кімнатної температури. Знову все перемішайте.
  2. Надішліть сотейник на вогонь. Варіть  на невеликому вогні до загускання, постійно помішуючи віночком. Після закипання тримайте сотейник на плиті ще півхвилини. Потім заберіть його з вогню.
    десерт
  3. Всипте в молочну суміш ванільний цукор. Добре перемішайте. Влийте вершки. Знову перемішайте все до однорідності, використовуючи віночок.
  4. Половину загальної кількості отриманої суміші перелийте в окрему ємність. До другої частини додайте розтоплений на водяній бані шоколад. Перемішайте до отримання однорідної маси.
    десерт
  5. Подрібніть печиво до стану дрібної крихти, використовуючи блендер або качалку. Очистіть банан від шкірки. Наріжте тонкими шайбочками.
  6. Акуратно розлийте по склянках або креманках білий крем. Потім викладіть шар із подрібненого печива. Зверху помістіть кілька шматочків банана. Потім залийте шоколадним кремом.
    десерт
  7. При необхідності витріть склянки від надлишків крему. Надішліть десерт у холодильник на 2–3 години. Готово!

Як декор ,спробуйте використовувати шматочки банана, тертий шоколад або кокосову стружку.