Багатошаровий десерт у склянці і за смаком, і на вигляд не поступається навіть найдорожчим ласощам з кондитерських.
Порційна подача такої страви не тільки шалено гарна і ошатна, але ще й дуже практична. Адже гостям буде дуже зручно їсти такий десерт. А вам не доведеться дорізати нові шматочки і розкладати їх по тарілках.
Як приготувати багатошаровий десерт у склянці
У рецепті кількість цукру та вершків вказано у склянках. Щоб не виникло жодних проблем під час приготування, одразу уточнимо важливу деталь. Місткість склянки, яку ми використовували, становить 200 мл.
складові:
- Молоко 1 л
- Чорний шоколад 150 г
- Цукор 1 скл.
- Вершки 1 скл.
- Яєчний жовток 1 шт.
- Кукурудзяний крохмаль 4 ст. л.
- Ванільний цукор 10 г
- Банан 1 шт.
- Печиво 200 г
Приготування:
- У сотейник або невелику каструлю всипте цукор та кукурудзяний крохмаль. Перемішайте їх. Додайте яєчний жовток. Влийте молоко кімнатної температури. Знову все перемішайте.
- Надішліть сотейник на вогонь. Варіть на невеликому вогні до загускання, постійно помішуючи віночком. Після закипання тримайте сотейник на плиті ще півхвилини. Потім заберіть його з вогню.
- Всипте в молочну суміш ванільний цукор. Добре перемішайте. Влийте вершки. Знову перемішайте все до однорідності, використовуючи віночок.
- Половину загальної кількості отриманої суміші перелийте в окрему ємність. До другої частини додайте розтоплений на водяній бані шоколад. Перемішайте до отримання однорідної маси.
- Подрібніть печиво до стану дрібної крихти, використовуючи блендер або качалку. Очистіть банан від шкірки. Наріжте тонкими шайбочками.
- Акуратно розлийте по склянках або креманках білий крем. Потім викладіть шар із подрібненого печива. Зверху помістіть кілька шматочків банана. Потім залийте шоколадним кремом.
- При необхідності витріть склянки від надлишків крему. Надішліть десерт у холодильник на 2–3 години. Готово!
Як декор ,спробуйте використовувати шматочки банана, тертий шоколад або кокосову стружку.