Пористий бісквіт із шоколадним ароматом, невагоме суфле та глянсова глазур — поєднання, яке запаморочить голову навіть тим, хто не любить десерти. Така смачне це поєднання ! Як же приготувати шикарний бісквітний торт із суфле, який підкорить серця супротивників солодких страв?

Щоб молочний прошарок добре захолонув, використовувати желатин не доведеться. Він матиме дуже легку та повітряну текстуру. Тільки пам’ятайте, що з’єднувати збиту олію слід з повністю охолодженою  молочною масою. Вона не повинна бути гарячою!

Як приготувати смачний бісквітний торт?

Для випікання шоколадної основи десерту та формування самої страви найкраще брати прямокутну форму. Також підійде квадратна. Круглу форму для випікання не рекомендуємо використовувати.

складові:

  • Яйце 8 шт.
  • Цукор 3 ст. л.
  • Сіль 1 дрібка.
  • Пшеничне борошно 130 г
  • Какао-порошок 2 ст. л.
  • Молоко 560 мл
  • Цукрова пудра 250 г
  • Вершкове масло 250 г
  • Чорний шоколад 150 г
  • Ванільний цукор 10 г

Приготування:

  1. Готуємо бісквіт. Беремо 6 яєць. Відокремлюємо білки від жовтків. Додаємо до жовтків цукор. Збиваємо їх до однорідної суміші.
  2. В окремій ємності з’єднуємо яєчні білки із сіллю. Збиваємо їх до пишної маси. Поступово вводимо білки до жовтків, акуратно перемішуючи все.
  3. Просіюємо 100 г пшеничного борошна з какао-порошком. Вводимо сухі інгредієнти у яєчну суміш. Замішуємо однорідне тісто.
  4. Беремо прямокутну форму розміром 30 на 40 см. Виливаємо в неї тісто. Рівняємо його. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
    торт
  5. Робимо суфле. У сотейник із товстим дном вбиваємо 2 яйця. Додаємо пшеничне борошно, що залишилося. Перемішуємо все.
  6. Вливаємо у сотейник 500 мл молока. Відправляємо суміш на вогонь. Варимо її до загустіння, активно помішуючи. Перекладаємо масу в миску. Накриваємо її плівкою в контакт і даємо охолонути.
  7. В окремій ємності з’єднуємо 220 г розм’якшеного вершкового масла з  цукровою пудрою і ванільним цукром. Збиваємо все до пишної маси.
  8. В отриману масляну суміш поступово додаємо повністю охолоджену  молочну масу. Перемішуємо до однорідної консистенції.
    торт
  9. Викладаємо на охолоджений бісквіт готовий крем-суфле, намагаючись розподілити його максимально рівномірно.
  10. Готуємо глазур. Розтоплюємо чорний шоколад у мікрохвильовій печі. Додаємо до нього 60 мл молока та 30 г олії кімнатної температури. Перемішуємо до однорідності.
  11. Виливаємо шоколадну глазур на шар із суфле. Поступово її розподіляємо. Відправляємо торт на 5-6 годин у холодильник.
    торт

Найкраще розрізати готовий десерт за допомогою гострого ножа, змоченого у воді. Тоді до нього не прилипатиме суфле. В результаті вам вдасться отримати дуже красиві та акуратні шматочки такого розкішного шоколадного торта. Смачного!