Хтось хоч трохи знайомий з процесом приготування бісквіту, а також пробував робити заварний крем нічого складного в цьому рецепті торта не знайде.
Як приготувати торт з маком і кавою?
Для приготування макового торта з цієї кількості інгредієнтів вам знадобиться роз’ємна форма діаметром 22 см. Продукти потрібно завчасно охолодити до кімнатної температури. Масло повинне бути м’яким, а кава — повністю охолодженою. Якщо у вас на полиці не виявилося ванільної есенції, можете замінити її на ванільний цукор. 2 ч. л. буде достатньо.
складові:
- Яйце 5 штук.
- Пшеничне борошно 4 ст. л.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Мак 150 г
- Еспресо 100 мл
- Коньяк 20 мл
- Вершкове масло 250 г
- Молоко 0,5 л
- Цукор 225 г
- Ванільний екстракт 2 ч. л.
- Крохмаль 2 ст. л.
- Жовтки 2 шт.
Приготування:
- Почнемо приготування торта з бісквіту. Візьміть 5 яєць і відокремте білки від жовтків. Збийте білки до твердих піків. Далі додайте до них 5 ст. л. цукру та окремо збиті яєчні жовтки, продовжуйте збивати до пишної маси.
- Вмішайте в цю масу 3 ст. л. пшеничного борошна, просіяного і змішаного з розпушувачем. Туди ж відправте мак. Акуратно замісіть тісто до однорідності дерев’яною ложкою або широкою силіконовою лопаткою.
- Вилийте тісто у форму, заздалегідь вистелену пергаментом. Випікайте бісквіт приблизно 20 хвилин за температури 160 градусів. Поки коржі готуються, займіться приготуванням крему.
- 2 яєчні жовтки додайте в склянку молока. Змішайте їх, додавши також крохмаль та 1 ст. л. пшеничного борошна. Молоко, що залишилося, закип’ятіть з 100 г цукру. Жовткову суміш залийте в кипляче молоко, постійно помішуючи.
- Не припиняючи помішувати, заваріть крем. Готову масу охолодіть у мисці з крижаною водою. Збийте м’яке вершкове масло і ложку за ложкою вмішайте в нього крем. Додайте ванільну есенцію та порцію холодного еспресо.
- Для приготування просочення коржів змішайте іншу порцію холодного еспресо з коньяком або іншим міцним алкоголем. Це може бути бурбон чи лікер. Бісквіт розріжте на 3 коржі, просочіть їх.
- Поступово повертаючи коржі в роз’ємну форму, перемазуйте їх охолодженим кремом. Останній корж також перемажте кремом.