Хтось хоч трохи знайомий з процесом приготування бісквіту, а також пробував робити заварний крем нічого складного в цьому рецепті  торта не знайде.

Як приготувати торт з маком і кавою?

Для приготування макового торта з цієї кількості інгредієнтів вам знадобиться роз’ємна форма діаметром 22 см. Продукти потрібно завчасно охолодити  до кімнатної температури. Масло повинне бути  м’яким, а кава — повністю охолодженою. Якщо у вас на полиці не виявилося ванільної есенції, можете замінити її на ванільний цукор. 2 ч. л. буде достатньо.

бісквітний торт

складові:

  • Яйце 5 штук.
  • Пшеничне борошно 4 ст. л.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Мак 150 г
  • Еспресо 100 мл
  • Коньяк 20 мл
  • Вершкове масло 250 г
  • Молоко 0,5 л
  • Цукор 225 г
  • Ванільний екстракт 2 ч. л.
  • Крохмаль 2 ст. л.
  • Жовтки 2 шт.

Приготування:

  1. Почнемо приготування торта з бісквіту. Візьміть 5 яєць і відокремте білки від жовтків. Збийте білки до твердих піків. Далі додайте  до них  5 ст. л. цукру та окремо збиті яєчні жовтки, продовжуйте збивати до пишної маси.
  2. Вмішайте в цю масу 3 ст. л. пшеничного борошна, просіяного і змішаного з розпушувачем. Туди ж відправте мак. Акуратно замісіть тісто до однорідності дерев’яною ложкою або широкою силіконовою лопаткою.бісквітний торт з маком
  3. Вилийте тісто у форму, заздалегідь вистелену пергаментом. Випікайте бісквіт приблизно 20 хвилин за температури 160 градусів. Поки коржі готуються, займіться приготуванням крему.
  4. 2 яєчні жовтки додайте в склянку молока. Змішайте їх, додавши також крохмаль та 1 ст. л. пшеничного борошна. Молоко, що залишилося, закип’ятіть з  100 г цукру. Жовткову суміш залийте в кипляче молоко, постійно помішуючи.
  5. Не припиняючи помішувати, заваріть крем. Готову масу охолодіть у мисці з крижаною водою. Збийте м’яке вершкове масло і ложку за ложкою вмішайте в нього крем. Додайте ванільну есенцію та порцію холодного еспресо.бісквітний торт з маком та кавою
  6. Для приготування просочення коржів змішайте іншу порцію холодного еспресо з коньяком або іншим міцним алкоголем. Це може бути бурбон чи лікер. Бісквіт розріжте на 3 коржі, просочіть їх.
  7. Поступово повертаючи коржі в роз’ємну форму, перемазуйте їх охолодженим  кремом. Останній корж також перемажте кремом. маковий торт