Ця випічка має незрівнянний зовнішній вигляд. Все завдяки тому, що булочки формуються у вигляді невеликих «хачапурі». Для цього необхідно зробити два акуратні надрізи, як показано нижче на фото. Потім варто накласти отримані смужки одна на одну. Так ви сформуєте булочки з порожньою серединкою.
Як спекти пишні булочки-човники з сиром
Щоб цей домашній десерт був максимально ефектним, приготуйте штрейзельну крихту. Перетріть руками борошно з цукром і вершковим маслом. Менше ніж за хвилину ви отримаєте велику крихту, ідеальну для посипання булочок.
складові:
- Молоко 135 мл
- Яйце 3 шт.
- Пшеничне борошно 350 г
- Вершкове масло 70 г
- Цукор 4,5 ст. л.
- Ванільний цукор 2 ч. л.
- Сухі дріжджі 5 г
- Сіль 2 дрібки
- Сир 200 г
- Ягоди за смаком
- Персик 1 шт.
Приготування:
- У невелику ємність вливаємо 125 мл теплого молока. Розчиняємо у ньому сухі дріжджі. Залишаємо на 10 хвилин при кімнатній температурі.
- В окрему миску вбиваємо 1 яйце. Беремо друге і поділяємо його на білок та жовток. Додаємо жовток у миску. Всипаємо 1 дрібку солі, 2 ст. л. звичайного цукру та 1 ч. л. ванільного. Злегка все збиваємо, використовуючи віночок.
- До яєць із цукром вливаємо дріжджову суміш і 50 г розтопленого вершкового масла. Добре перемішуємо. Всипаємо 300 г пшеничного борошна. Замішуємо однорідне та гладке тісто. Поміщаємо тісто в миску. Накриваємо його плівкою і прибираємо в тепло на 1 годину.
- Розділяємо тісто на 8 шматочків однакового розміру. Формуємо кулі. Накриваємо заготовки із тіста плівкою. Залишаємо відпочити при кімнатній температурі на 10-15 хвилин.
- Готуємо начинку. У глибокій ємності з’єднуємо сир з 1 дрібкою солі, 1,5 ст. л. звичайного цукру та 1 ч. л. ванільного. Вводимо яєчний білок. Додаємо 1 ч. л. пшеничного борошна. Пробиваємо усі інгредієнти блендером до однорідної маси.
- Готуємо штрейзельну крихту. У мисці з’єднуємо 2 ст. л. пшеничного борошна, 1 ст. л. цукру і вершкове масло, що залишилося. Перетираємо все до великої вологої крихти.
- Присипаємо робочу поверхню борошном. Розгортаємо кульку з тіста в круглий пласт. Робимо надрізи на коржі і формуємо булочку з «віконцем» усередині. Поміщаємо заготовки на лист, застелений пергаментом.
- Збиваємо 1 яйце з молоком, що залишилося. Змащуємо отриманою сумішшю булочки. Ретельно промиваємо ягоди та персик. Фрукт нарізаємо акуратними часточками.
- У середину кожної булочки викладаємо по 1 ст. л. сирної начинки, рівномірно її розподіляємо, трохи рівняючи. Зверху поміщаємо ягоди та персик.
- Посипаємо булочки штрейзельною крихтою. Залишаємо їх на кухні на 10-15 хвилин. Потім відправляємо лист у розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо булочки до зарум’янення (приблизно 20 хвилин).
Спробуйте випекти булочки не тільки з персиком, але ще й із полуницею, грушею, яблуком чи сливою.