Можна робити з будь якою начинкою або ж – без начинки!
Щоб такі ласощі виглядали надзвичайно гарно , радимо зробити штрейзельну крихту. Для цього потрібно з’єднати цукор, вершкове масло та борошно, а потім перетерти їх руками. 2 хвилини – і апетитний штрейзель для посипання булочок готовий!
Як спекти пишні булочки зі згущеним молоком
Зробіть смак начинки цікавішим. Для цього необхідно взяти велику жменя волоських горіхів. Подрібніть їх у дрібну крихту, порубавши гострим ножем. Викладайте згущене молоко на тісто і присипайте її волоськими горіхами. Тільки потім уже формуйте булочки.
складові:
- Пшеничне борошно 710 г
- Яйце 3 шт.
- Цукор 160 г
- Молоко 330 мл
- Вершкове масло 135 г
- Сіль 1 дрібка.
- Сухі дріжджі 8 г
- Згущене молоко варене 350 г
Приготування:
- Готуємо тісто. У глибоку миску вливаємо тепле молоко. Всипаємо сухі дріжджі та сіль. Перемішуємо все. Додаємо 2 яйця та 120 г розтопленого вершкового масла. Знову перемішуємо.
- Просіюємо 680 г пшеничного борошна. Всипаємо його в дріжджову суміш. Замішуємо однорідне тісто, щоб легко відходило від рук. Накриваємо його харчовою плівкою. Ставимо в тепло на 1,5-2 години.
- Готуємо штрейзельну крихту. У ємності з’єднуємо цукор з борошном і вершковим маслом. Перетираємо все руками до отримання крихти.
- Посипаємо робочу поверхню борошном. Викладаємо на нього тісто. Ділимо тісто на 14 рівних частин, формуємо кульки.
- Розкочуємо кожну кулю в тонкий шар. Викладаємо на неї варене згущене молоко, відступаючи трохи від краю. Накриваємо її краєм тіста. Добре його притискаємо. Потім загортаємо боки тіста всередину. Згортаємо все в трубочку.
- Викладаємо заготовки на лист, застелений пергаментом. Накриваємо їх рушником. Ставимо у тепле місце на півгодини.
- Збиваємо яйце. Змащуємо ним майбутні булочки, використовуючи кулінарний пензлик. Посипаємо їх крихтою. Відправляємо лист у розігріту до 170 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Така випічка має чудовим ароматом який змусить всіх ваших рідних відвідати кухню ще до того, як ви дістанете такі апетитні булочки з духовки.