Можна робити з будь якою начинкою або ж – без начинки!

Щоб такі ласощі виглядали надзвичайно  гарно , радимо зробити штрейзельну крихту. Для цього потрібно з’єднати цукор, вершкове масло та борошно, а потім перетерти їх руками. 2 хвилини – і апетитний штрейзель для посипання булочок готовий!

Як спекти пишні булочки зі згущеним молоком

Зробіть смак начинки цікавішим. Для цього необхідно взяти велику жменя волоських горіхів. Подрібніть їх у дрібну крихту, порубавши гострим ножем. Викладайте згущене молоко на тісто і присипайте її волоськими горіхами. Тільки потім уже формуйте булочки.

складові:

  • Пшеничне борошно 710 г
  • Яйце 3 шт.
  • Цукор 160 г
  • Молоко 330 мл
  • Вершкове масло 135 г
  • Сіль 1 дрібка.
  • Сухі дріжджі 8 г
  • Згущене молоко варене 350 г

Приготування:

  1. Готуємо тісто. У глибоку миску вливаємо тепле молоко. Всипаємо сухі дріжджі та сіль. Перемішуємо все. Додаємо 2 яйця та 120 г розтопленого вершкового масла. Знову перемішуємо.
  2. Просіюємо 680 г пшеничного борошна. Всипаємо його  в дріжджову суміш. Замішуємо однорідне тісто, щоб легко відходило  від рук. Накриваємо його харчовою плівкою. Ставимо  в тепло на 1,5-2 години.
    булочки
  3. Готуємо штрейзельну крихту. У ємності з’єднуємо цукор з борошном і вершковим маслом. Перетираємо все руками до отримання крихти.
  4. Посипаємо  робочу поверхню борошном. Викладаємо на нього тісто.  Ділимо тісто на 14 рівних частин, формуємо  кульки.
    булочки
  5. Розкочуємо кожну кулю в тонкий шар. Викладаємо на неї варене згущене молоко, відступаючи трохи від краю. Накриваємо її краєм тіста. Добре його притискаємо. Потім загортаємо боки тіста всередину. Згортаємо все в трубочку.
  6.  Викладаємо заготовки на лист, застелений пергаментом. Накриваємо їх рушником. Ставимо у тепле місце на півгодини.
    булочки
  7. Збиваємо яйце. Змащуємо ним майбутні булочки, використовуючи кулінарний пензлик. Посипаємо їх крихтою. Відправляємо лист у розігріту до 170 градусів духовку на 30-35 хвилин.

Така випічка має чудовим ароматом який змусить  всіх ваших рідних відвідати кухню ще до того, як ви дістанете такі апетитні булочки з духовки.