Такий апетитний десерт складається з досконалої пісочної основи, що тане в роті сирної серединки  та яскравої гарбузової начинки. Завершує цю композицію солодка, але при цьому зовсім не приторна  помадка. До речі, вона також готується із гарбузом.

Як приготувати смачний чізкейк з гарбузом

Ключовий момент. Щоб у вас було достатньо гарбузового пюре для приготування начинки та помадки, в очищеному вигляді плід повинен важити не менше 700 г. Цієї кількості буде достатньо. Ви отримаєте 450 г гарбузового пюре, необхідного для створення цього кулінарного шедевра.

складові:

  • Цукор 170 г
  • Гарбуз 750 г
  • Ванільний цукор 2 ч. л.
  • Лимонна кислота 1 дрібка
  • Крохмаль 30 г
  • Сметана 40 г
  • Сир 300 г
  • Вершкове масло 230 г
  • Цукрова пудра 50 г
  • Пшеничне борошно 400 г
  • Какао-порошок 2 ст. л.
  • Молоко 70 мл
  • Яйце 2 шт.
  • Апельсинова цедра 1 ч. л.
  • Вода 150 мл
  • Манка 30 г

Приготування:

  1. Готуємо пюре. Очищаємо гарбуз від шкірки та насіння. Нарізаємо її шматочками. Відварюємо гарбуз у киплячій воді до готовності. Потім зливаємо зайву рідину. Перебиваємо гарбуз із 100 мл води занурювальним блендером до отримання однорідного пюре.
  2. Натираємо на дрібній тертці цедру апельсина. Беремо яйця та відокремлюємо білки від жовтків. Всипаємо  цедру, манну крупу, 60 г цукру та лимонну кислоту до 300 г гарбузового пюре. Вводимо жовтки. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідності.
    чізкейк
  3. Готуємо тісто. У глибоку ємність всипаємо пшеничне борошно та цукрову пудру. Додаємо вершкове масло. Перетираємо все руками до утворення крихти. Вливаємо 3 ст. л. холодної води. Замішуємо еластичне тісто пісочне.
  4. В окремій ємності з’єднуємо сир із яєчними білками та ванільним цукром. Додаємо сметану та 20 г крохмалю. Всипаємо 60 г звичайного цукру. Перебиваємо все блендером до легкої кремоподібної маси.
    чізкейк
  5. Присипаємо робочу поверхню борошном. Розкочуємо на ній пісочне тісто в пласт. Викладаємо його у форму для випікання діаметром 22 см. Формуємо з тіста високі борти.
  6. Зверху поміщаємо сирну масу, використовуючи ложку. Чергуємо її з 300 г гарбузового пюре. Відправляємо форму в розігріту до 160 градусів на годину. Охолоджуємо чізкейк у формі.
    чізкейк
  7. Робимо помадку. До 150 г гарбузового пюре додаємо 50 г цукру та молоко. Все перемішуємо. В окремій ємності з’єднуємо 10 г крохмалю з какао. Додаємо їх до гарбузового пюре. Знову перемішуємо.
  8. Відправляємо сотейник із отриманою масою на вогонь. Прогріваємо суміш до однорідності, активно її помішуючи. Забираємо сотейник з плити. Додаємо до гарбузової маси 30 г вершкового масла. Добре все перемішуємо.
  9. Викладаємо гарячу помадку зверху на чізкейк, рівномірно розподіляючи її ложкою. Залишаємо його за кімнатної температури на 1 годину.

Лілія Цвіт радить прикрасити готовий десерт гарбузовим насінням. Це композиційно правильне рішення. Такий декор чудово доповнить смак гарбузової начинки, тобто буде доречним на всі сто відсотків.