Такий апетитний десерт складається з досконалої пісочної основи, що тане в роті сирної серединки та яскравої гарбузової начинки. Завершує цю композицію солодка, але при цьому зовсім не приторна помадка. До речі, вона також готується із гарбузом.
Як приготувати смачний чізкейк з гарбузом
Ключовий момент. Щоб у вас було достатньо гарбузового пюре для приготування начинки та помадки, в очищеному вигляді плід повинен важити не менше 700 г. Цієї кількості буде достатньо. Ви отримаєте 450 г гарбузового пюре, необхідного для створення цього кулінарного шедевра.
складові:
- Цукор 170 г
- Гарбуз 750 г
- Ванільний цукор 2 ч. л.
- Лимонна кислота 1 дрібка
- Крохмаль 30 г
- Сметана 40 г
- Сир 300 г
- Вершкове масло 230 г
- Цукрова пудра 50 г
- Пшеничне борошно 400 г
- Какао-порошок 2 ст. л.
- Молоко 70 мл
- Яйце 2 шт.
- Апельсинова цедра 1 ч. л.
- Вода 150 мл
- Манка 30 г
Приготування:
- Готуємо пюре. Очищаємо гарбуз від шкірки та насіння. Нарізаємо її шматочками. Відварюємо гарбуз у киплячій воді до готовності. Потім зливаємо зайву рідину. Перебиваємо гарбуз із 100 мл води занурювальним блендером до отримання однорідного пюре.
- Натираємо на дрібній тертці цедру апельсина. Беремо яйця та відокремлюємо білки від жовтків. Всипаємо цедру, манну крупу, 60 г цукру та лимонну кислоту до 300 г гарбузового пюре. Вводимо жовтки. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідності.
- Готуємо тісто. У глибоку ємність всипаємо пшеничне борошно та цукрову пудру. Додаємо вершкове масло. Перетираємо все руками до утворення крихти. Вливаємо 3 ст. л. холодної води. Замішуємо еластичне тісто пісочне.
- В окремій ємності з’єднуємо сир із яєчними білками та ванільним цукром. Додаємо сметану та 20 г крохмалю. Всипаємо 60 г звичайного цукру. Перебиваємо все блендером до легкої кремоподібної маси.
- Присипаємо робочу поверхню борошном. Розкочуємо на ній пісочне тісто в пласт. Викладаємо його у форму для випікання діаметром 22 см. Формуємо з тіста високі борти.
- Зверху поміщаємо сирну масу, використовуючи ложку. Чергуємо її з 300 г гарбузового пюре. Відправляємо форму в розігріту до 160 градусів на годину. Охолоджуємо чізкейк у формі.
- Робимо помадку. До 150 г гарбузового пюре додаємо 50 г цукру та молоко. Все перемішуємо. В окремій ємності з’єднуємо 10 г крохмалю з какао. Додаємо їх до гарбузового пюре. Знову перемішуємо.
- Відправляємо сотейник із отриманою масою на вогонь. Прогріваємо суміш до однорідності, активно її помішуючи. Забираємо сотейник з плити. Додаємо до гарбузової маси 30 г вершкового масла. Добре все перемішуємо.
- Викладаємо гарячу помадку зверху на чізкейк, рівномірно розподіляючи її ложкою. Залишаємо його за кімнатної температури на 1 годину.
Лілія Цвіт радить прикрасити готовий десерт гарбузовим насінням. Це композиційно правильне рішення. Такий декор чудово доповнить смак гарбузової начинки, тобто буде доречним на всі сто відсотків.