Багатьом з нас відомий смак цієї легендарної насолоди ще з дитинства.  Мені подобається  рецепт десерту в склянці: він такий простий!

Як приготувати десерт «Пташине молоко» у склянці

Пташине молоко

Цей десерт  готується дуже просто. Усього  декілька  інгредієнтів забезпечать десерту цей смак з  дитинства. З наведеної нижче кількості продуктів у мене вийшло 5 склянок «Пташиного молока». Вони можуть зберігатися у холодильнику максимум 3 дні.

складові:

  • Сметана 0,5 кг
  • Желатин 15 г
  • Цукрова пудра 150 г
  • Чорний шоколад 80 г
  • Вершкове масло 30 г

Приготування:

  1. Желатин залийте водою, перемішайте і залиште на 15 хвилин . Тим часом в окремій мисці змішайте віночком сметану з цукровою пудрою. Желатин підігрійте в мікрохвильовій печі.десерт пташине молоко
  2. Коли желатин стане однорідним, перелийте його до сметани. Перемішайте все віночком і розлийте сметанну масу по склянкам. Надішліть заготовки в холодильник хоча б на 60 хвилин.
  3. Потім  приготуйте глазур. Для цього поламайте плитку шоколаду і розтопіть її на водяній бані разом із вершковим маслом. Добре перемішайте глазур і залиште охолоджуватися. Залийте нею пташине молоко.пташине молоко у склянці

Якщо є час, можна вигадати більш витончений декор для цього десерту. Наприклад, посипати його кокосовою стружкою, викласти зверху по кілька листків м’яти або взагалі прикрасити їстівними квітами. Коли я готувала «Пташине молоко» на дитяче свято, посипала глазур різнокольоровою цукровою крихтою. Результат малюки швидко оцінили.