Багатьом з нас відомий смак цієї легендарної насолоди ще з дитинства. Мені подобається рецепт десерту в склянці: він такий простий!
Як приготувати десерт «Пташине молоко» у склянці
Цей десерт готується дуже просто. Усього декілька інгредієнтів забезпечать десерту цей смак з дитинства. З наведеної нижче кількості продуктів у мене вийшло 5 склянок «Пташиного молока». Вони можуть зберігатися у холодильнику максимум 3 дні.
складові:
- Сметана 0,5 кг
- Желатин 15 г
- Цукрова пудра 150 г
- Чорний шоколад 80 г
- Вершкове масло 30 г
Приготування:
- Желатин залийте водою, перемішайте і залиште на 15 хвилин . Тим часом в окремій мисці змішайте віночком сметану з цукровою пудрою. Желатин підігрійте в мікрохвильовій печі.
- Коли желатин стане однорідним, перелийте його до сметани. Перемішайте все віночком і розлийте сметанну масу по склянкам. Надішліть заготовки в холодильник хоча б на 60 хвилин.
- Потім приготуйте глазур. Для цього поламайте плитку шоколаду і розтопіть її на водяній бані разом із вершковим маслом. Добре перемішайте глазур і залиште охолоджуватися. Залийте нею пташине молоко.
Якщо є час, можна вигадати більш витончений декор для цього десерту. Наприклад, посипати його кокосовою стружкою, викласти зверху по кілька листків м’яти або взагалі прикрасити їстівними квітами. Коли я готувала «Пташине молоко» на дитяче свято, посипала глазур різнокольоровою цукровою крихтою. Результат малюки швидко оцінили.