Дріжджові булочки із заварним кремом відрізняються особливою легкістю.
Невагомість та ніжність – ті слова, які найточніше описують такий фантастичний десерт. Якщо вам хочеться швидше приступити до його випікання, перевірте, чи у вас робочі дріжджі. Відповідь ствердна? Тоді негайно починайте готувати таку ароматну випічку.
Як спекти дріжджові булочки із заварним кремом
Після того, як ви повернете тісто з начинкою в рулет, не поспішайте брати ніж. Розрізавши ним заготовку на порційні шматки, ви побачите лише те, як заварний крем почне витікати назовні. Щоб начинка залишилася всередині, а сама випічка виглядала казково красиво, скористайтесь звичайною ниткою. Розріжте за її допомогою рулет.
складові:
- Пшеничне борошно 550 г
- Молоко 635 мл
- Цукор 220 г
- Ванільний цукор 20 г
- Сухі дріжджі 10 г
- Яйце 2 шт.
- Вершкове масло 50 г
- Сіль 0,5 ч. л.
- Кукурудзяний крохмаль 30 г
- Яєчний жовток 1 шт.
Приготування:
- Робимо заварний крем. Беремо яйця. Відокремлюємо білки від жовтків. У сотейник із яєчними жовтками додаємо 120 г цукру. Всипаємо кукурудзяний крохмаль та 10 г ванільного цукру.
- Вливаємо до сухих інгредієнтів 320мл молока. Добре перемішуємо. Відправляємо сотейник на вогонь. Варимо його вміст на невеликому вогні до загусання, активно помішуючи.
- Перекладаємо готовий крем у глибоку миску. Накриваємо його харчовою плівкою у контакт. Залишаємо крем до повного охолодження при кімнатній температурі.
- Замішуємо тісто. Просіюємо пшеничне борошно в глибоку ємність. Всипаємо сіль та 100 г цукру. Додаємо сухі дріжджі та ванільний цукор. Перемішуємо все, використовуючи віночок.
- До сухих інгредієнтів вливаємо 300 мл теплого молока та розтоплене (не гаряче!) вершкове масло. Додаємо яєчні білки.
- Замішуємо однорідне тісто. Поміщаємо його в ємність, змащену олією. Накриваємо тісто харчовою плівкою. Забираємо його у тепло на 60 хвилин.
- Посипаємо робочу поверхню борошном. Викладаємо на неї тісто. Розкочуємо його у прямокутний тонкий пласт. Зверху викладаємо повністю охолоджений крем, рівномірно його розподіляючи. До нижнього краю не доходимо.
- Акуратно загортаємо тісто з кремом у щільний рулет. Використовуючи нитку, ріжемо його на невеликі шматочки однакового розміру (майбутні булочки).
- Викладаємо заготовки на лист, застелений пекарським папером. Накриваємо їх рушником. Залишаємо булочки для вистоювання на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- Збиваємо яєчний жовток з молоком. Змащуємо отриманою сумішшю заготовки, використовуючи кулінарний пензлик. Відправляємо лист у розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Посипте булочки цукровою пудрою, використавши сито. Потім заваріть свій улюблений чай і влаштуйтеся зручніше на дивані. З таким незрівнянним десертом та смачним гарячим напоєм ваш вечір пройде просто чарівно.