Дріжджові булочки із заварним кремом відрізняються особливою легкістю.

Невагомість та ніжність – ті слова, які найточніше описують такий фантастичний десерт. Якщо вам хочеться швидше приступити до його випікання, перевірте, чи у вас робочі дріжджі. Відповідь ствердна? Тоді негайно починайте готувати таку ароматну випічку.

булочки

Як спекти дріжджові булочки із заварним кремом

Після того, як ви повернете тісто з начинкою в рулет, не поспішайте брати ніж. Розрізавши ним заготовку на порційні шматки, ви побачите лише те, як заварний крем почне витікати назовні. Щоб начинка залишилася всередині, а сама випічка виглядала казково красиво, скористайтесь звичайною ниткою. Розріжте за її допомогою рулет.

складові:

  • Пшеничне борошно 550 г
  • Молоко 635 мл
  • Цукор 220 г
  • Ванільний цукор 20 г
  • Сухі дріжджі 10 г
  • Яйце 2 шт.
  • Вершкове масло 50 г
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Кукурудзяний крохмаль 30 г
  • Яєчний жовток 1 шт.

Приготування:

  1. Робимо заварний крем. Беремо яйця. Відокремлюємо білки від жовтків. У сотейник із яєчними жовтками додаємо 120 г цукру. Всипаємо кукурудзяний крохмаль та 10 г ванільного цукру.
  2. Вливаємо до сухих інгредієнтів 320мл молока. Добре перемішуємо. Відправляємо сотейник на вогонь. Варимо його вміст на невеликому вогні до загусання, активно помішуючи.
    булочки
  3. Перекладаємо готовий крем у глибоку миску. Накриваємо його харчовою плівкою у контакт. Залишаємо крем до повного охолодження при кімнатній температурі.
  4. Замішуємо тісто. Просіюємо пшеничне борошно в глибоку ємність. Всипаємо сіль та 100 г цукру. Додаємо сухі дріжджі та ванільний цукор. Перемішуємо все, використовуючи віночок.
  5. До сухих інгредієнтів вливаємо 300 мл теплого молока та розтоплене (не гаряче!) вершкове масло. Додаємо яєчні білки.
  6. Замішуємо однорідне тісто. Поміщаємо його в ємність, змащену олією. Накриваємо тісто харчовою плівкою. Забираємо його у тепло на 60 хвилин.
  7. Посипаємо робочу поверхню борошном. Викладаємо на неї тісто. Розкочуємо його у прямокутний тонкий пласт. Зверху викладаємо повністю охолоджений крем, рівномірно його розподіляючи. До нижнього краю не доходимо.
    булочки
  8. Акуратно загортаємо тісто з кремом у щільний рулет. Використовуючи нитку, ріжемо його на невеликі шматочки однакового розміру (майбутні булочки).
  9. Викладаємо заготовки на лист, застелений пекарським папером. Накриваємо їх рушником. Залишаємо булочки для вистоювання на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  10. Збиваємо яєчний жовток з молоком. Змащуємо отриманою сумішшю заготовки, використовуючи кулінарний пензлик. Відправляємо лист у розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.

Посипте булочки цукровою пудрою, використавши сито. Потім заваріть свій улюблений чай і влаштуйтеся зручніше на дивані. З таким незрівнянним десертом та смачним гарячим напоєм ваш вечір пройде просто чарівно.