Джезер’я – популярний турецький десерт, що готується шляхом уварювання моркви або зерен гранату. Також зустрічаються його варіації з ківі або з гарбуза. У всіх випадках така східна насолода має казковий смак. Сьогодні ми навчимо вас готувати джезер’я з моркви що відрізняється дуже яскравим та апетитним кольором.
Для цього вам знадобиться досить недорогий набір продуктів. Морква, цукор, горіхи та кокосова стружка — основні компоненти для приготування цих східних ласощів, які можна купити в абсолютно будь-якому магазині.
Як приготувати джезер’я з моркви?
Під час варіння овочів потрібно бути дуже уважним. Справа в тому, що під кінець приготування морква може швидко пригоріти на дні сотейника або каструльки. Через це радимо дуже активно перемішувати , щоб не допустити цього.
складові:
- Морква 500 г
- Цукор 200 г
- Кокосова стружка 80 г
- Вода 1 скл.
- Ванільний цукор 7 г
- Волоські горіхи 60 г
Приготування:
- Очищаємо моркву. Натираємо її на дрібній тертці. Всипаємо моркву в сотейник. Додаємо цукор. Добре все перемішуємо. Вливаємо до моркви 0,5 скл. чистої води. Знову перемішуємо.
- Відправляємо сотейник на плиту, встановивши середнє нагрівання. Всипаємо до моркви ванільний цукор. Все перемішуємо. Варимо моркву, періодично її помішуючи, до випаровування рідини.
- Подрібнюємо волоські горіхи. Всипаємо їх у поліетиленовий пакет. Подрібнюємо горіхи качалкою для отримання великої крихти.
- Після випаровування всієї рідини із сотейника з морквою вливаємо ще 0,5 скл. води. Варимо все до однорідної густої маси, активно помішуючи. Коли рідина випарується, прибираємо сотейник із плити. Даємо охолонути.
- Викладаємо на робочу поверхню великий шматок харчової плівки. Посипаємо її гарно кокосовою стружкою, не допускаючи прогалин.
- На кокосовий шар викладаємо руками, змоченими водою, охолоджену морквяну масу. Поступово розподіляємо її по стружці, формуючи прямокутний пласт. Посипаємо моркву подрібненими волоськими горіхами, злегка вдавлюючи їх.
- За допомогою харчової плівки загортаємо все у дуже щільний рулет. Поміщаємо рулет у холодильник на 2 години. Готово!
Потім зніміть обережно харчову плівку з рулету . Далі розріжте його на невеликі шматочки. Попереджаємо, морква прилипатиме до ножа, тому його слід попередньо змочити водою.