Не потрібно гаяти час на роздуми, слід швидше приступати до приготування цієї смакоти! До свята або для зустрічі подруг за філіжанкою чаю. Горіховий торт з грушею та сметанним кремом завжди буде доречно.

Основа цього десерту робить його особливим. Адже для такого торта готується не зовсім звичайний бісквіт. У тісто необхідно додати подрібнені волоські горіхи. Тоді коржі для майбутніх ласощів вийдуть чудовими.

Як правильно приготувати смачний горіховий торт?

Ароматна фруктова начинка виведе такий бісквітний десерт на новий рівень. Ось чому закарамелізувати грушу на сковороді з медом і меленою корицею – чудова ідея. Фруктова начинка  зробить торт фантастично смачним.

складові:

  • Яйце 5 штук.
  • Цукор 220 г
  • Сіль 1 дрібка
  • Пшеничне борошно 170 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Кукурудзяний крохмаль 50 г
  • Волоські  горіхи 100 г
  • Сметана 600 г
  • Згущене молоко варене 250 г
  • Лимонна кислота 1 дрібка
  • Кориця за смаком
  • Груша 1 шт.
  • Вершкове масло 1 ч. л.
  • Мед 1 ст. л.

Приготування:

  1. Готуємо тісто. У миску вбиваємо яйця. Додаємо сіль. Збиваємо все до піни. Всипаємо 200 г цукру. Знову збиваємо суміш до побіління.
  2. Просіюємо борошно пшеничне, кукурудзяний крохмаль і розпушувач. Додаємо їх у яєчну суміш. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідної маси.
  3. Дрібно рубаємо ножем волоські горіхи. Всипаємо їх у тісто. Добре все перемішуємо. Виливаємо тісто у форму для випікання діаметром 22 см, боки та дно якої змащені олією.
    торт
  4. Рівняємо тісто лопаткою. Відправляємо його в розігріту до 170 градусів духовку на 35-40 хвилин. Дістаємо бісквіт із форми. Даємо йому трохи охолонути. Загортаємо бісквіт у харчову плівку. Відправляємо його на 2 години в холодильник.
  5. Готуємо начинку. Розігріваємо на сковороді вершкове масло. Додаємо до нього 20 г цукру, мед, лимонну кислоту та мелену корицю. Підігріваємо все і перемішуємо до однорідності.
  6. Очищаємо велику грушу від шкірки. Видаляємо серцевину. Нарізаємо фрукт невеликим шматочками. Всипаємо на сковороду грушу. Тушкуємо  її в медовому сиропі, постійно помішуючи. Через 3 хвилини забираємо сковороду з вогню.
    торт
  7. Робимо крем. У мисці з’єднуємо варене згущене молоко зі сметаною. Збиваємо все міксером до пишної однорідної маси.
  8. Акуратно зрізаємо шапочку бісквіту для посипання. Подрібнюємо її на крихту. Розрізаємо бісквіт на 4 рівні коржі.
  9. Формуємо торт. Викладаємо на тарілку  роз’ємне кільце. Поміщаємо до нього перший корж. Зверху викладаємо крем. Поступово його розподіляємо.
  10. Поміщаємо на крем другий корж. Також змащуємо його кремом. Зверху викладаємо половину грушевої маси, намагаючись поступово її розподілити.
    торт
  11. Поміщаємо зверху третій бісквітний корж. Викладаємо на нього спершу крем, а потім карамелізовану грушу. Поміщаємо четвертий корж. Злегка його притискаємо.
  12. Змащуємо верх сметанним кремом. Відправляємо торт на ніч у холодильник. Потім змащуємо  боки кремом. Посипаємо верх і боки десерту дрібною крихтою, отриманою з шапочки бісквіту. Готово!

При бажанні зробіть ще невелику кількість крему зі сметани та вареного згущеного молока. А потім прикрасьте ним  верх десерту. Також не забудьте посипати десерт тертим шоколадом.