Після другої випитої за день філіжанки кави беруся за кавовий мус. Сьогодні  я поділюся з вами рецептом найніжнішого мусу, яким можна перемазувати бісквітні коржі, прикрашати капкейки і просто так.

кавовий десерт

Як приготувати кавовий мус

Для приготування оксамитового десерту з розчинної кави вам знадобиться сама кава, природно, крижана вода та холодні жирні вершки. Також не обійтися без цукру та згущеного молока. Докладніші пропорції ви знайдете нижче. Успіхів у приготуванні!

складові:

  • Розчинна кава 4 ст. л.
  • Вода 140 мл
  • Цукор 120 г
  • Вершки 400 мл
  • Згущене молоко 80 мл
  • Печиво за смаком

Приготування:

  1. У воду пересипте розчинну каву та цукор. Перемішуйте віночком поки  все не розчиниться. Важливо використовувати саме крижану воду, адже з неї виходить потрібна консистенція. Тепер збийте масу міксером.
  2. На це у вас піде кілька хвилин. Припиняйте збивати лише тоді, коли у вас утворюється пишна піна. Беріться за вершки. Збивайте їх міксером на високих обертах кілька хвилин.кавовий мус
  3. Коли вершки загуснуть, введіть у них згущене молоко. Збивайте до стійких піків. З’єднайте вершкову та кавову частини разом. Перекладіть масу в кондитерський мішок для зручності.
  4. Десерт практично готовий: лишилося його зібрати. На дно креманок покришіть великими шматками улюблене печиво. Покрийте його мусом із кондитерського мішка. Посипте десерт  тертим шоколадом або какао.кавовий мус для торта

Готово! Неймовірно ніжний десерт можна подавати на стіл .