Пропоную спекти коржики з родзинками. Найлегший вид десерту.

Такі коржики готуються дуже швидко.Замішую тісто і відправляю його в холодильник. Після обіду дістаю тісто з холодильника  і відправляю заготовки в духовку.

Як приготувати коржики з родзинками

коржики рецепт

Я  люблю працювати з пісочним  тістом.  З цієї кількості  інгредієнтів у мене виходить близько 20 коржиків. Звичайно, кількість залежить від товщини коржика.

складові

  • Пшеничне борошно 330 г
  • Цукор 80 г
  • Яйце 1 шт.
  • Сметана 100 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль 1 тріска.
  • Вершкове масло 100 г
  • Ванільний цукор 8 г
  • Родзинки 100 г

Приготування

  1. У глибоку миску пересипте борошно, додайте до неї розпушувач, цукор, ванільний цукор. Туди ж відправте щіпку солі. Перемішайте сухі інгредієнти віночком.
  2. Додайте в борошно холодне вершкове масло, порізане шматочками. Перетріть інгредієнти руками у крихту. Потім сформуйте заглиблення, до нього додайте яйце і сметану. Змішайте інгредієнти ложкою.коржики з родзинками
  3. Додайте в тісто родзинки. Присипте робочу поверхню борошном і замісіть м’яке тісто. Скачайте його в кульку і замотайте плівку. Надішліть тісто в холодильник на 1 годину.
  4. Охолоджене тісто розкотіть у коржик товщиною приблизно 1 см. Фігурною формочкою виріжте заготовки на коржики. Викладіть їх на лист, вистелений пергаментом. Готуйте випічку у розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.коржики домашні

Готовим коржикам дайте охолонути, а потім посипте цукровою пудрою. Подавайте смаколики  до чаю або інших гарячих напоїв. Наступного дня вони стають тільки смачнішими, як і все пісочне печиво.