Пропоную спекти коржики з родзинками. Найлегший вид десерту.
Такі коржики готуються дуже швидко.Замішую тісто і відправляю його в холодильник. Після обіду дістаю тісто з холодильника і відправляю заготовки в духовку.
Як приготувати коржики з родзинками
Я люблю працювати з пісочним тістом. З цієї кількості інгредієнтів у мене виходить близько 20 коржиків. Звичайно, кількість залежить від товщини коржика.
складові
- Пшеничне борошно 330 г
- Цукор 80 г
- Яйце 1 шт.
- Сметана 100 г
- Розпушувач 1 ч. л.
- Сіль 1 тріска.
- Вершкове масло 100 г
- Ванільний цукор 8 г
- Родзинки 100 г
Приготування
- У глибоку миску пересипте борошно, додайте до неї розпушувач, цукор, ванільний цукор. Туди ж відправте щіпку солі. Перемішайте сухі інгредієнти віночком.
- Додайте в борошно холодне вершкове масло, порізане шматочками. Перетріть інгредієнти руками у крихту. Потім сформуйте заглиблення, до нього додайте яйце і сметану. Змішайте інгредієнти ложкою.
- Додайте в тісто родзинки. Присипте робочу поверхню борошном і замісіть м’яке тісто. Скачайте його в кульку і замотайте плівку. Надішліть тісто в холодильник на 1 годину.
- Охолоджене тісто розкотіть у коржик товщиною приблизно 1 см. Фігурною формочкою виріжте заготовки на коржики. Викладіть їх на лист, вистелений пергаментом. Готуйте випічку у розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
Готовим коржикам дайте охолонути, а потім посипте цукровою пудрою. Подавайте смаколики до чаю або інших гарячих напоїв. Наступного дня вони стають тільки смачнішими, як і все пісочне печиво.