Іноді так хочеться чогось солоденького до чаю. Або приготувати своїми руками смачний кремовий десерт . Але не у всіх є вдома духовка, та й поратися з випічкою не всім на радість. Чи можна приготувати десерт без випічки? Так, і дуже просто. Ділюсь перевіреним рецептом!
Як готувати кремовий десерт без духовки.
Рецепт дуже простий, а готовий смаколик розлітається за лічені хвилини. Єдине, що доведеться почекати, щоб усі шари добре просочилися. Але все одно це простіше, ніж возитися з випіканням. Тому цей рецепт десерту з крему просто ідеальний для господарок-початківців.
складові:
- Молоко 700 мл
- Вершки 300 мл
- Печиво 200 г
- Цукор 3 ст. л.
- Кукурудзяний крохмаль 3 ст. л.
- Ванілін 1 тріска.
- Чорний шоколад за смаком
Приготування:
- У сотейник виливаємо 550-600 мл молока, додаємо туди цукор і крохмаль, дуже добре перемішуємо віночком, щоб сухі інгредієнти повністю розчинилися.
- Включаємо середній вогонь (не треба ставити на максимум, щоб суміш не підгоріла знизу і не дала неприємної гіркоти), продовжуємо помішувати і доводимо до кипіння.
- Наша суміш має загуснути – це буде заварний крем для десерту без випічки. Знімаємо з плити та накриваємо харчовою плівкою, щоб крем не завітрився. Даємо повністю охолонути.
- Перебиваємо масу блендером чи міксером до однорідності, щоб не було жодних грудочок. Краще використовувати занурювальний блендер.
- У міру збивання додаємо в масу збиті вершки потроху, по ложці, і добре перемішуємо до однорідної структури.
- Печиво (я беру звичайнісіньке «До чаю» або «Топлене молоко», але на святковий стіл для кремового десерту можна взяти «Савоярді», як для тірамісу) замочуємо в молоці, що залишилося. Краще трішки підігріти молоко – тоді печиво добре просочиться.
- Викладаємо печиво в один шар на дно форми. У мене звичайна скляна форма розміром приблизно 25 на 20 см. На вказану кількість інгредієнтів вона відмінно підходить.
- На печиво викладаємо половину повітряного крему, добре розподіляємо. Зверху крему ще один шар печива, далі знову крем.
- Шоколад натираємо на тертці. Посипаємо кремовий десерт зверху шоколадною крихтою і відправляємо в холодильник просочуватися.
Чи не так, все дуже просто? Якщо є час, краще залишити цей десерт без випічки просочуватись на всю ніч. Але якщо не терпиться скуштувати смакоти, йому буде достатньо й години. Іноді для просочення печива я додаю в молоко трішки кави або ароматний сироп. Як бачите, тут можна дати простір фантазії та експериментувати з різними інгредієнтами. Спробуйте та насолоджуйтесь!