Іноді так хочеться чогось солоденького до чаю. Або приготувати своїми руками смачний кремовий десерт . Але не у всіх є вдома духовка, та й поратися з випічкою не всім на радість. Чи можна приготувати десерт без випічки? Так, і дуже просто. Ділюсь перевіреним рецептом!

кремовий десерт

Як готувати кремовий десерт без духовки.

Рецепт дуже простий, а готовий смаколик  розлітається за лічені хвилини. Єдине, що доведеться почекати, щоб усі шари добре просочилися. Але все одно це простіше, ніж возитися з випіканням. Тому цей рецепт десерту з крему просто ідеальний для господарок-початківців.

складові:

  • Молоко 700 мл
  • Вершки 300 мл
  • Печиво 200 г
  • Цукор 3 ст. л.
  • Кукурудзяний крохмаль 3 ст. л.
  • Ванілін 1 тріска.
  • Чорний шоколад за смаком

Приготування:

  1. У сотейник виливаємо 550-600 мл молока, додаємо туди цукор і крохмаль, дуже добре перемішуємо віночком, щоб сухі інгредієнти повністю розчинилися.
  2. Включаємо середній вогонь (не треба ставити на максимум, щоб суміш не підгоріла знизу і не дала неприємної гіркоти), продовжуємо помішувати і доводимо до кипіння.
  3. Наша суміш має загуснути – це буде заварний крем для десерту без випічки. Знімаємо з плити та накриваємо харчовою плівкою, щоб крем не завітрився. Даємо повністю охолонути.
  4. Перебиваємо масу блендером чи міксером до однорідності, щоб не було жодних грудочок. Краще використовувати занурювальний блендер.
  5. У міру збивання додаємо в масу збиті вершки потроху, по ложці, і добре перемішуємо до однорідної структури.десерт із печивом
  6. Печиво (я беру звичайнісіньке «До чаю» або «Топлене молоко», але на святковий стіл для кремового десерту можна взяти «Савоярді», як для тірамісу) замочуємо в  молоці, що залишилося. Краще трішки підігріти молоко – тоді печиво добре просочиться.
  7. Викладаємо печиво в один шар на дно форми. У мене звичайна скляна форма розміром приблизно 25 на 20 см. На вказану кількість інгредієнтів вона відмінно підходить.
  8. На печиво викладаємо половину повітряного крему, добре розподіляємо. Зверху крему ще один шар печива, далі знову крем.десерт із молока
  9. Шоколад натираємо на тертці. Посипаємо кремовий десерт зверху шоколадною крихтою і відправляємо в холодильник просочуватися.

Чи не так, все дуже просто? Якщо є час, краще залишити цей десерт без випічки просочуватись на всю ніч. Але якщо не терпиться скуштувати смакоти, йому буде достатньо й години. Іноді для просочення печива я додаю в молоко трішки кави або ароматний сироп. Як бачите, тут можна дати простір фантазії та експериментувати з різними інгредієнтами. Спробуйте та насолоджуйтесь!