Як ви ставитеся до пісочного печива?

Зазвичай ці ніжні ласощі готують на сметані або майонезі, але сьогодні я поділюся рецептом з додаванням невеликої кількості йогурту. Це додасть печиву особливого смаку і збереже його розсипчасту текстуру.

Як приготувати печиво на йогурті?

печиво на йогурті

Для приготування повного деко  даної випічки вам знадобиться всього 1 яйце. Також заздалегідь подбайте про наявність пшеничного борошна, розпушувача та кукурудзяного крохмалю. Запасіться плиткою чорного шоколаду для оздоблення готових виробів. Детальнішу інструкцію ви знайдете далі.

складові:

  • Пшеничне борошно 250 г
  • Соняшникова олія 50 мл
  • Яйце 1 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль 2 ст. л.
  • Йогурт 2 ст. л.
  • Сіль 1 дрібка.
  • Чорний шоколад 90 г
  • Цукор 60 г
  • Ванільний цукор 8 г
  • Розпушувач 0,5 ч. л.

Приготування:

  1. У глибокій мисці вбийте яйце зі щіпкою солі. Далі вмішайте в цю суміш ванільний та звичайний цукор. Перемішайте до однорідності. Додайте до цієї маси кукурудзяний крохмаль. Перемішайте. Додайте олію.
  2. Тепер вмішайте в попередню суміш йогурт без добавок, просійте туди розпушувач. Поступово просійте борошно в миску. Замісіть м’яке еластичне тісто. Відриваючи невеликі шматочки, розкачайте в тонкі джгути.кручене печиво
  3. Ці джгути згортайте навпіл і з’єднуйте хвостики. Розріжте вироби навпіл, щоб вони не були надто довгими. Обваляйте їх у цукрі і викладіть на лист, вистелений пергаментним папером.
  4. Випікайте печиво у розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин. Далі дайте йому охолонути і зануріть кожне печиво  з обох боків у розтоплений чорний шоколад.домашнє печиво

Десерт готовий до чаю!