Як ви ставитеся до пісочного печива?
Зазвичай ці ніжні ласощі готують на сметані або майонезі, але сьогодні я поділюся рецептом з додаванням невеликої кількості йогурту. Це додасть печиву особливого смаку і збереже його розсипчасту текстуру.
Як приготувати печиво на йогурті?
Для приготування повного деко даної випічки вам знадобиться всього 1 яйце. Також заздалегідь подбайте про наявність пшеничного борошна, розпушувача та кукурудзяного крохмалю. Запасіться плиткою чорного шоколаду для оздоблення готових виробів. Детальнішу інструкцію ви знайдете далі.
складові:
- Пшеничне борошно 250 г
- Соняшникова олія 50 мл
- Яйце 1 шт.
- Кукурудзяний крохмаль 2 ст. л.
- Йогурт 2 ст. л.
- Сіль 1 дрібка.
- Чорний шоколад 90 г
- Цукор 60 г
- Ванільний цукор 8 г
- Розпушувач 0,5 ч. л.
Приготування:
- У глибокій мисці вбийте яйце зі щіпкою солі. Далі вмішайте в цю суміш ванільний та звичайний цукор. Перемішайте до однорідності. Додайте до цієї маси кукурудзяний крохмаль. Перемішайте. Додайте олію.
- Тепер вмішайте в попередню суміш йогурт без добавок, просійте туди розпушувач. Поступово просійте борошно в миску. Замісіть м’яке еластичне тісто. Відриваючи невеликі шматочки, розкачайте в тонкі джгути.
- Ці джгути згортайте навпіл і з’єднуйте хвостики. Розріжте вироби навпіл, щоб вони не були надто довгими. Обваляйте їх у цукрі і викладіть на лист, вистелений пергаментним папером.
- Випікайте печиво у розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин. Далі дайте йому охолонути і зануріть кожне печиво з обох боків у розтоплений чорний шоколад.
Десерт готовий до чаю!