Для того щоб сирна запіканка мала ніжну консистенцію, не завжди потрібно довго возитися з тістом. Наприклад, «Лінивий сирник», Який прямо тане в роті, немов морозиво, готується всього за 15 хвилин. Все інше робить духовка.

Вам не доведеться збивати в окремій ємності білки до пишності, а потім дуже акуратно вводити їх у сирне тісто. Адже це спрощений рецепт запіканки. Поєднали всі інгредієнти в одній ємності, помістили отриману суміш у форму і відправили в духовку. Простіше не вигадаєш !

сирник

Як правильно приготувати ніжний «Лінивий сирник»

Важлива деталь. У сирне тісто необхідно додавати розм’якшене вершкове масло. Воно має бути кімнатної температури. Тому розтоплюватимасло  перед з’єднанням з іншими компонентами страви не варто. В іншому випадку у вас не вийде одержати потрібну консистенцію тіста.

складові

  • Сир 500 г
  • Яйце 2 шт.
  • Вершкове масло 50 г
  • Цукор 100 г
  • Ванілін 2 г
  • Сметана 2 ст. л.
  • Манка 100 г
  • Молоко 50 мл

Приготування

  1. У миску вбиваємо яйця. Всипаємо цукр та ванілін. Додаємо розм’якшене вершкове масло. Добре збиваємо всі інгредієнти до однорідної консистенції.
  2. Додаємо сир середньої жирності. Вливаємо молоко кімнатної температури. Збиваємо все до отримання однорідної маси (без сирних крупинок).
    сирник
  3. Поступово всипаємо в отриману суміш манну крупу активно перемішуючи все ложкою або кулінарною лопаткою. Накриваємо однорідне тісто харчовою плівкою. Залишаємо його на півгодини за кімнатної температури для набухання манки.
  4. Змащуємо форму для випікання вершковим маслом. Викладаємо в неї сирну масу. Рівняємо її. Верх майбутньої запіканки змащуємо тонким шаром сметани.
    сирник
  5. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Відправляємо до неї форму з сирною масою на 30-40 хвилин. Готово!

Форму із запіканкою найкраще ставити на середній рівень. Пам’ятайте, що час її приготування залежить від потужності духовки та розміру обраної вами форми. Як тільки сирна запіканка підрум’яниться, перевірте її готовність, проткнувши десерт зубочисткою. Потім зачекайте, доки випічка охолоне. Далі наріжте її на акуратні порційні шматочки, які варто посипати цукровою пудрою. Подавайте таку солодку страву зі сметаною або з варенням. Смачного!