Багато господинь  сперечаються, з якого сиру готувати основу — з філадельфії, маскарпоне, чи додавати вершки, чи доречна сметана. Я хочу, щоб чізкейк був простим і доступним, тому начинку замішую з кисломолочного сиру, звичайних 33% вершків і маку.

маковий пиріг

Маковий чізкейк: нюанси приготування

Сир для цього десерту я купую домашній або магазинний 9%. Для наведеної нижче кількості інгредієнтів краще брати роз’ємну форму діаметром 26 см. Обов’язкова умова — дайте готовому чізкейку правильно охолонути. Після того, як витягли його з духовки, середина ще може залишатися рідкою. Тому поставте виріб спочатку охолонути до кімнатної температури на кухні, а потім відправте в холодильник ще на годину.

складові:

  • Сир 700 г
  • Яйце 5 штук.
  • Цукор 275 г
  • Вершкове масло 150 г
  • Вершки 150 мл
  • Пшеничне борошно 330 г
  • Розпушувач 10 г
  • Мак 150 г
  • Крохмаль 3 ст. л.
  • Ванільний цукор 10 г

Приготування:

  1. Залийте окропом мак, перемішайте і залиште на 20-40 хвилин. До двох яєць додайте 75 г цукру, перемішайте. Розтопіть масло і влийте його в яєчно-цукрову суміш.
  2. У борошно  додайте розпушувач і перемішайте. З’єднайте  з яєчною сумішшю та замісіть м’яке тісто. Перекладіть тісто у форму для запікання, формуючи основу з бортиками.
    основа з тіста
  3. Займіться начинкою. У кисломолочний сир додайте яйця  і перебийте все блендером. Всипте склянку цукру, вершки та крохмаль.
  4. Злийте з маку воду і додайте  його у сирну масу. Перемішайте суміш до однорідності.
    приготування макового пирога
  5. Викладіть начинку на основу, вирівняйте та відправте в розігріту духовку до 170 градусів приблизно на 40–50 хвилин.

Після охолодження насолоджуйтесь неперевершеним вершковим смаком та ароматом. Такий чізкейк відмінно поєднується з бананом, персиками, мигдальними пелюстками, вишнею та іншими ягодами.