Багато господинь сперечаються, з якого сиру готувати основу — з філадельфії, маскарпоне, чи додавати вершки, чи доречна сметана. Я хочу, щоб чізкейк був простим і доступним, тому начинку замішую з кисломолочного сиру, звичайних 33% вершків і маку.
Маковий чізкейк: нюанси приготування
Сир для цього десерту я купую домашній або магазинний 9%. Для наведеної нижче кількості інгредієнтів краще брати роз’ємну форму діаметром 26 см. Обов’язкова умова — дайте готовому чізкейку правильно охолонути. Після того, як витягли його з духовки, середина ще може залишатися рідкою. Тому поставте виріб спочатку охолонути до кімнатної температури на кухні, а потім відправте в холодильник ще на годину.
складові:
- Сир 700 г
- Яйце 5 штук.
- Цукор 275 г
- Вершкове масло 150 г
- Вершки 150 мл
- Пшеничне борошно 330 г
- Розпушувач 10 г
- Мак 150 г
- Крохмаль 3 ст. л.
- Ванільний цукор 10 г
Приготування:
- Залийте окропом мак, перемішайте і залиште на 20-40 хвилин. До двох яєць додайте 75 г цукру, перемішайте. Розтопіть масло і влийте його в яєчно-цукрову суміш.
- У борошно додайте розпушувач і перемішайте. З’єднайте з яєчною сумішшю та замісіть м’яке тісто. Перекладіть тісто у форму для запікання, формуючи основу з бортиками.
- Займіться начинкою. У кисломолочний сир додайте яйця і перебийте все блендером. Всипте склянку цукру, вершки та крохмаль.
- Злийте з маку воду і додайте його у сирну масу. Перемішайте суміш до однорідності.
- Викладіть начинку на основу, вирівняйте та відправте в розігріту духовку до 170 градусів приблизно на 40–50 хвилин.
Після охолодження насолоджуйтесь неперевершеним вершковим смаком та ароматом. Такий чізкейк відмінно поєднується з бананом, персиками, мигдальними пелюстками, вишнею та іншими ягодами.