Взагалі люблю робити цукерки самостійно. У такому разі завжди знаєш, що ласощі з натуральних продуктів, вони в міру солодкі і навіть іноді корисні. Як добре, що домашні цукерки можна приготувати навіть із обмеженої кількості продуктів.

Як приготувати цукерки?

домашні цукерки

Щоб приготувати ціле деко шоколадно-манних кульок до чаю, вам знадобиться справді скромний набір продуктів. По-перше, підготуйте по склянці манки та какао-порошку. Також вам знадобиться вершкове масло та цукор. Більш детально про грамування ви дізнаєтесь нижче!

складові:

  • Манка 130 г
  • Какао-порошок 3,5 ст. л.
  • Цукор 60 г
  • Вершкове масло 60 г
  • Вода 180 мл

Приготування:

  1. Розтопіть масло на сковороді, не доводячи його до кипіння. Пересипте до масла манку. Перемішайте інгредієнти до утворення крихти. Прогрійте суміш, помішуючи близько 5 хвилин на середньому вогні.
  2. В іншу глибшу сковороду пересипте цукор і 2,5 ст. л. какао. Поставте його на середній вогонь. Перемішайте сухі інгредієнти та обережно влийте воду. Перемішуйте, доки все не розчиниться у воді.
  3. манні цукерки
  4. Прокип’ятіть шоколадну масу протягом 3 хвилин. Далі пересипте в неї манну крихту. Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб вся рідина ввібралася. Прогрійте на слабкому вогні ще 3 хвилини та вимкніть вогонь.
  5. Повністю остудіть масу. Вона має бути пластичною і приємною на дотик. Скачайте із шоколадної маси невеликі кульки розміром із волоський горіх. Відправте  їх у холодильник для охолодження мінімум на 1,5 години.

цукерки з манки

Ви на завершальному етапі! Залишилося лише обваляти охолоджені кульки в 1 ст. л. какао-порошку і викласти на плоску ошатну тарілку. Цукерки з манної крупи з какао готові, можете подавати їх до чаю чи кави. Рідні будуть вам вдячні за таке смачне домашнє частування.