Усі, без виключення, мають спробувати ці смаколики.

Щоб випічка мала успіх,  розплавте цукор до стану чорної рідкої суміші. Завдяки їй домашні пряники набудуть звичного нам кольору та смаку.

Як приготувати пряники з глазур’ю.

Під час замішування тіста для цієї випічки використовується харчова сода. Але гасити її оцтом не треба. Справа в тому, що в меді вже міститься кислота яка зробить це. В результаті пряники добре піднімуться.

складові:

  • Мед 80 г
  • Цукор 70 г
  • Вода 120 г
  • Сіль 1 дрібка
  • Пшеничне борошно 320 г
  • Сода 1 ч. л.
  • Соняшникова олія 50 г
  • Кардамон за смаком
  • Кориця за смаком
  • Гвоздика 2 тріски.
  • Яєчні білки 1 шт.
  • Цукрова пудра 120 г
  • Лимонний сік 1,5 ч. л.

Приготування:

  1. Готуємо «палений цукор». У каструлю з товстим дном всипаємо цукор. Ставимо  її на дуже слабкий  вогонь. Чекаємо, поки цукор перетвориться на чорну розтоплену масу, що займе приблизно 10 хвилин. Не перемішуємо .
  2. Забираємо каструлю з вогню. Даємо цукровій суміші охолонути протягом 2 хвилин. Потім тонким струмочком  вливаємо в каструлю з киплячою  водою, активно все перемішуючи до однорідності.
  3. Всипаємо до отриманої суміші цукор, що залишився, кардамон, мелену корицю, гвоздику і сіль. Перемішуємо все.
    медові пряники
  4. Відправляємо каструлю на плиту. Проварюємо її вміст протягом 1 хвилини, постійно помішуючи, для розкриття аромату прянощів.
  5. Переливаємо гарячу суміш у глибоку ємність. Додаємо до неї мед. Перемішуємо все віночком. Додаємо харчову соду. Знову перемішуємо.
  6. Вливаємо олію. Перемішуємо віночком. Поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно. Замішуємо м’яке однорідне тісто. Воно не повинно липнути до рук.
    медові пряники
  7. На робочій поверхні розгортаємо тісто в пласт. Вирізаємо з нього заготовки бажаної форми. Викладаємо їх на лист, застелений пергаментом. Відправляємо пряники в розігріту до 180 градусів духовку на 7-10 хвилин.
  8. Готуємо глазур. З’єднуємо в глибокій ємності яєчний білок із цукровою пудрою. Ретельно перемішуємо все віночком. Вливаємо сік лимонний. Перемішуємо до однорідності.
    медові пряники
  9. Покриваємо охолоджені пряники глазур’ю. Викладаємо їх на лист, застелений пергаментом. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 2 хвилини. Готово!