Усі, без виключення, мають спробувати ці смаколики.
Щоб випічка мала успіх, розплавте цукор до стану чорної рідкої суміші. Завдяки їй домашні пряники набудуть звичного нам кольору та смаку.
Як приготувати пряники з глазур’ю.
Під час замішування тіста для цієї випічки використовується харчова сода. Але гасити її оцтом не треба. Справа в тому, що в меді вже міститься кислота яка зробить це. В результаті пряники добре піднімуться.
складові:
- Мед 80 г
- Цукор 70 г
- Вода 120 г
- Сіль 1 дрібка
- Пшеничне борошно 320 г
- Сода 1 ч. л.
- Соняшникова олія 50 г
- Кардамон за смаком
- Кориця за смаком
- Гвоздика 2 тріски.
- Яєчні білки 1 шт.
- Цукрова пудра 120 г
- Лимонний сік 1,5 ч. л.
Приготування:
- Готуємо «палений цукор». У каструлю з товстим дном всипаємо цукор. Ставимо її на дуже слабкий вогонь. Чекаємо, поки цукор перетвориться на чорну розтоплену масу, що займе приблизно 10 хвилин. Не перемішуємо .
- Забираємо каструлю з вогню. Даємо цукровій суміші охолонути протягом 2 хвилин. Потім тонким струмочком вливаємо в каструлю з киплячою водою, активно все перемішуючи до однорідності.
- Всипаємо до отриманої суміші цукор, що залишився, кардамон, мелену корицю, гвоздику і сіль. Перемішуємо все.
- Відправляємо каструлю на плиту. Проварюємо її вміст протягом 1 хвилини, постійно помішуючи, для розкриття аромату прянощів.
- Переливаємо гарячу суміш у глибоку ємність. Додаємо до неї мед. Перемішуємо все віночком. Додаємо харчову соду. Знову перемішуємо.
- Вливаємо олію. Перемішуємо віночком. Поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно. Замішуємо м’яке однорідне тісто. Воно не повинно липнути до рук.
- На робочій поверхні розгортаємо тісто в пласт. Вирізаємо з нього заготовки бажаної форми. Викладаємо їх на лист, застелений пергаментом. Відправляємо пряники в розігріту до 180 градусів духовку на 7-10 хвилин.
- Готуємо глазур. З’єднуємо в глибокій ємності яєчний білок із цукровою пудрою. Ретельно перемішуємо все віночком. Вливаємо сік лимонний. Перемішуємо до однорідності.
- Покриваємо охолоджені пряники глазур’ю. Викладаємо їх на лист, застелений пергаментом. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 2 хвилини. Готово!