Можливо, лише цей десерт зміг впоратися з такою, здавалося б, неможливою задачею: він перевершив смак відомого медовика. Це було несподівано! Медовий торт з молочним кремом викликав справжній фурор.

Його розсипчасті коржі та ніжна начинка створюють неперевершене поєднання . Та коли ви додасте до цього простий у приготуванні, крем на основі вареного згущеного молока, ваш десерт буде просто незрівнянним.

Як смачно приготувати святковий медовий торт із молочним кремом

Щоб зробити розкішний ванільний крем, слід купити суху суміш для пудингу. Вона є практично у кожному магазині. Вам знадобиться 2 пакетики порошку (по 40 г кожен). Додавши пудинг у молоко, ви зробите крем із насиченим ванільним ароматом і шалено ніжним смаком.

складові:

  • Пшеничне борошно 3 скл.
  • Цукрова пудра 0,5 скл.
  • Вершкове масло 370 г
  • Яйце 2 шт.
  • Мед 2 ст. л.
  • Сода 1 ч. л.
  • Молоко 750 мл
  • Ванільний пудинг 80 г
  • Цукор 2 ст. л.
  • Згущене молоко варене 200 г

Приготування:

  1. Готуємо медові коржі. У глибоку ємність всипаємо пшеничне борошно та цукрову пудру. Додаємо 120 г вершкового масла. Перетираємо усі інгредієнти до стану крихти.
  2. В отриману суміш вбиваємо яйця. Додаємо соду та розтоплений мед. Замішуємо однорідне тісто. Поділяємо його на 2 рівні частини.
  3. Кожну половину медового тіста рівномірно розподіляємо по дну 2 форм для випікання, застелені пергаментом. Відправляємо коржі на 20 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
    торт
  4. Готуємо молочно-ванільний крем. У невелику миску висипаємо вміст 2 пакетиків пудингу. Заливаємо все 1 скл. молока. Добре перемішуємо.
  5. Беремо сотейник із товстим дном. Вливаємо в нього молоко, що залишилося. Всипаємо цукор. Доводимо вміст сотейника до кипіння. Вливаємо молоко з ванільним пудингом. Активно перемішуємо вміст сотейника.
    торт
  6. Варимо крем до його загустіння. Потім перекладаємо отриману масу у ємність. Накриваємо її харчовою плівкою у контакт. Залишаємо крем до повного охолодження при кімнатній температурі.
  7. В окремій ємності збиваємо 200 г розм’якшеного вершкового масла до пишної маси. Поступово додаємо до нього охолоджений пудинг. Збиваємо все до однорідної пишної маси, використовуючи міксер.
  8. Готуємо другий крем. В іншій мисці збиваємо 50 г розм’якшеного вершкового масла з ,  згущеним  вареним молоком, поступово його додаючи.
  9. Викладаємо охолоджений  медовий корж на тарілку. Зверху поміщаємо ванільний крем. Поступово його розподіляємо. Потім викладаємо другий корж. Злегка його притискаємо.
    торт
  10. Змащуємо верх десерту кремом, приготований на основі згущеного молока. Рівняємо його. Відправляємо десерт на 5-6 годин у холодильник для стабілізації кремів.

Прикрасити верх медового торта можна за допомогою мигдальних пластівців. Також для цього підійде і молочний шоколад. Розтопіть його. Потім за допомогою шоколаду зробіть чудовий візерунок на десерті. Вийде ефектно!