Шукаєте солодку страву, для приготування якої не потрібно включати духовку? Невагомий молочний десерт з горіхами не потребує  випікання. Желатин та яйця вам також не знадобляться.

Готуємо дивовижний десерт  «Зимові капелюшки» просто у склянках. Тільки врахуйте, що вони повинні трохи розширюватися догори або бути повністю рівними. Тоді десерт можна буде легко вийняти із ємностей. До речі, для цієї мети можете використовувати 4 склянки об’ємом 250 мл.

Як прикрасити молочний десерт з горіхами.

Щоб десерт виглядав максимально апетитно, обвалюйте його в горіховій крихті. Також радимо приготувати шоколадну глазур яка буде дуже виграшно виглядати. За бажання зробіть ще й завершальний штрих. Посипте страву  подрібненими горіхами або кокосовою стружкою.

складові:

  • Молоко 1 л
  • Пшеничне борошно 120 г
  • Крохмаль 2 ст. л.
  • Цукор 170 г
  • Вершкове масло 20 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Волоські горіхи 120 г
  • Чорний шоколад 50 г
  • Вершки 3 ст. л.

Приготування:

  1. Влийте в сотейник із товстим дном молоко. Всипте борошно пшеничне, цукор і картопляний крохмаль. Поставте на вогонь. Варіть вміст сотейника на помірному вогні, постійно помішуючи.
  2. Коли молочна суміш загусне і почне закипати, проваріть її ще 1 хвилину і приберіть  з плити. Додайте в крем розм’якшене вершкове масло та ванільний цукор. Перемішайте все віночком до однорідності.
  3. Розлийте гарячу масу по склянками. Залиште   до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім поставте  майбутній десерт у холодильник на ніч.
    десерт
  4. Підсушіть на сковороді волоські горіхи (без додавання олії). Подрібніть їх ножем у маленьку крихту.
  5. Витягніть склянки з холодильника. Покладіть їх на бік (тоді повітря почне заходити між стінками ємностей та десертом). Потім переверніть склянки вгору дном і обережно вийміть молочну масу.
    десерт
  6. Розріжте застиглий десерт поперек на 2 рівні частини. Посипте  боки десерту  подрібненими  волоськими горіхами. Викладіть десерт  на тарілку.
  7. Приготуйте глазур. Розділіть чорний шоколад на невеликі шматочки. Помістіть їх у скляну ємність. Додайте вершки жирністю 10%. Розтопіть суміш на паровій бані або в мікрохвильовій печі. Перемішайте до однорідної консистенції.
  8. Полийте верх молочного десерту шоколадною глазур’ю, рівномірно розподіляючи її за допомогою ложки. Прикрасьте десерт крихтою з волоських горіхів.
    десерт
Після того, як глазур застигне, неймовірної краси десерт можна буде презентувати гостям.