Шукаєте солодку страву, для приготування якої не потрібно включати духовку? Невагомий молочний десерт з горіхами не потребує випікання. Желатин та яйця вам також не знадобляться.
Готуємо дивовижний десерт «Зимові капелюшки» просто у склянках. Тільки врахуйте, що вони повинні трохи розширюватися догори або бути повністю рівними. Тоді десерт можна буде легко вийняти із ємностей. До речі, для цієї мети можете використовувати 4 склянки об’ємом 250 мл.
Як прикрасити молочний десерт з горіхами.
Щоб десерт виглядав максимально апетитно, обвалюйте його в горіховій крихті. Також радимо приготувати шоколадну глазур яка буде дуже виграшно виглядати. За бажання зробіть ще й завершальний штрих. Посипте страву подрібненими горіхами або кокосовою стружкою.
складові:
- Молоко 1 л
- Пшеничне борошно 120 г
- Крохмаль 2 ст. л.
- Цукор 170 г
- Вершкове масло 20 г
- Ванільний цукор 10 г
- Волоські горіхи 120 г
- Чорний шоколад 50 г
- Вершки 3 ст. л.
Приготування:
- Влийте в сотейник із товстим дном молоко. Всипте борошно пшеничне, цукор і картопляний крохмаль. Поставте на вогонь. Варіть вміст сотейника на помірному вогні, постійно помішуючи.
- Коли молочна суміш загусне і почне закипати, проваріть її ще 1 хвилину і приберіть з плити. Додайте в крем розм’якшене вершкове масло та ванільний цукор. Перемішайте все віночком до однорідності.
- Розлийте гарячу масу по склянками. Залиште до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім поставте майбутній десерт у холодильник на ніч.
- Підсушіть на сковороді волоські горіхи (без додавання олії). Подрібніть їх ножем у маленьку крихту.
- Витягніть склянки з холодильника. Покладіть їх на бік (тоді повітря почне заходити між стінками ємностей та десертом). Потім переверніть склянки вгору дном і обережно вийміть молочну масу.
- Розріжте застиглий десерт поперек на 2 рівні частини. Посипте боки десерту подрібненими волоськими горіхами. Викладіть десерт на тарілку.
- Приготуйте глазур. Розділіть чорний шоколад на невеликі шматочки. Помістіть їх у скляну ємність. Додайте вершки жирністю 10%. Розтопіть суміш на паровій бані або в мікрохвильовій печі. Перемішайте до однорідної консистенції.
- Полийте верх молочного десерту шоколадною глазур’ю, рівномірно розподіляючи її за допомогою ложки. Прикрасьте десерт крихтою з волоських горіхів.
Після того, як глазур застигне, неймовірної краси десерт можна буде презентувати гостям.