Навіть цукор під час приготування цього апетитного десерту не використовується. Ми радимо взяти замість нього еритрит чи стевію. Ці натуральні підсолоджувачі зможуть замінити цукор і зроблять так, що ви навіть не помітите різницю.

Як приготувати морквяний торт без випічки?

Кількість багатьох інгредієнтів у рецепті вказано у склянках. Готуючи цей морквяний десерт, ми використовували кухоль об’ємом 200 мл. Що ж до моркви, то в тертому вигляді її повинно бути приблизно 2,5 склянки.

складові:

  • Морква 5 штук.
  • Кориця 0,5 шт.
  • мелений імбир 2 дрібки.
  • Мускатний горіх 1 дрібка
  • Кокосова стружка 1 скл.
  • Фініки 1 скл.
  • Волоські горіхи 1 скл.
  • Йогурт 300 мл
  • Стевія за смаком
  • Рисова мука 3 ч. л.

Приготування:

  1. Очищаємо моркву. Натираємо її на тертці з дрібними отворами. Віджимаємо моркву від зайвої вологи. Поміщаємо її у глибоку ємність.
  2. Подрібнюємо волоські горіхи до стану дрібної крихти, використовуючи блендер. Замочуємо фініки на 10 хвилин у теплій воді. Видаляємо кісточки. Викладаємо фініки у чашу блендера до горіхів. Перебиваємо до однорідної маси.
    торт
  3. Горіхово-фінікову кашку додаємо до натертої моркви. Всипаємо кокосову стружку та мелену корицю. Додаємо імбирний порошок та мускатний горіх. Перемішуємо усі інгредієнти. Потім перебиваємо їх занурювальним блендером до однорідності.
  4. Готуємо крем. В окремій глибокій ємності з’єднуємо густий йогурт з рисовим борошном та підсолоджувачем. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
    торт
  5. Формуємо торт. Викладаємо на тарілку перший шар з морквяної маси, формуючи круглий корж. Змащуємо його кремом.
  6. Потім формуємо такий самий корж із моркви (тільки робимо це на робочій поверхні, застеленій харчовою плівкою). Акуратно переносимо корж та викладаємо його на крем.
    торт
  7. Збираємо торт, чергуючи таким чином шари. Зверху викладаємо крем. Відправляємо його на півгодини до холодильника.

Також радимо прикрасити верх торта волоськими  горішками  по колу. Тоді готовий десерт матиме зовсім розкішний вигляд.