Із чим у вас асоціюється арабська кухня? Як правило, перше, що спадає на думку, – це всім відомий рахат-лукум. Але, крім цієї східної насолоди, можна відзначити і багато інших гідних десертів.

Ми пропонуємо приготувати неймовірно ніжний шоколадний торт без борошна, олії та цукру.  Його чарівний смак неможливо забути, та й на вигляд ця випічка просто чудова! За бажанням у тісто можна додати родзинки, курагу або сушену журавлину. Приготуйте, не пошкодуєте!

десерт із вівсянки

Ніжний шоколадний торт без борошна та олії: осбливість  приготування

Цей десерт готується із абсолютно доступних продуктів. Також тут можна обійтися без таких кухонних пристроїв, як міксер або блендер. При вказаних об”ємах торт виходить невисоким, тому використовуйте невелику форму (приблизно 16-20 см). Пластівці краще брати на кшталт «Супер Геркулес».

складові:

  • Вівсяні пластівці 120 г
  • Молоко 240 мл
  • Яйце 2 шт.
  • Банан 2 шт.
  • Ванілін 1 дрібка.
  • Какао-порошок 40 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Волоські горіхи за смаком
  • Чорний шоколад 100 г

Приготування:

  1. У вівсяні пластівці залийте 200 мл гарячого молока, залиште набухати протягом 10 хвилин. У цей час розбийте у миску яйця.
  2. Банани очистіть від шкірки і перетворіть на пюре. Банани разом з ваніліном викладіть у миску з яйцями та перемішайте.
  3. Просійте в яєчну суміш какао-порошок, ретельно змішайте. Висипте в масу розпушувач, знову перемішайте віночком. Додайте вівсяні пластівці з охолодженим  молоком, з’єднайте всі інгредієнти.
    тісто з вівсянки та какао
  4. Змастіть форму для випічки вершковим маслом, вилийте туди тісто. Додайте волоські горіхи, посипте шоколадною крихтою. Випікайте десерт при  180 градусах 15–20 хвилин.
  5. Подрібніть шоколадну плитку на дрібну крихту. Розтопіть шоколад у невеликій кількості гарячого молока. Влийте шоколадну масу в мішок кондитерський. Потім зробіть візерунок на десерті.
    готовий шоколадний пиріг

У результаті ви отримаєте неймовірно смачний, поживний шоколадний десерт до чаю. Щоб десерт краще просочився, його потрібно залишити на ніч у холодильнику. Але і це необов’язково, через 20 хвилин після випікання десерт буде готовий до вживання.