Півсклянки кефіру і 30 хвилин – ось що вам знадобиться для приготування ароматної домашньої випічки. Не так уже й багато, правда?

Як приготувати печиво з яблуками на кефірі.

З вказаної в рецепті кількості інгредієнтів у вас вийде приблизно 16 смачних тістечок. Пам’ятайте, що розставляти їх на деко необхідно на відстані одне  від одного.

складові:

  • Яблуко 6 шт.
  • Цукор 4 ст. л.
  • Ванільний цукор 1 ч. л.
  • Яйце 1 шт.
  • Яєчний жовток 1 шт.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль 1 дрібка.
  • Кефір 130 мл
  • Пшеничне борошно 300 г
  • Вершкове масло 140 г
  • Молоко 1 ст. л.

Приготування:

  1. Готуємо фруктову начинку. Очищаємо яблука від шкірки. Видаляємо серцевини. Натираємо яблука на великій тертці.
  2. На сковороді розтоплюємо 20 г вершкового масла. Викладаємо яблука. Додаємо ванільний цукор та 2,5 ст. л. звичайного. Добре перемішуємо.
    печиво
  3. Тушкуємо  яблука на середньому вогні, постійно помішуючи їх кулінарною лопаткою. Готуємо фруктову масу протягом 5-7 хвилин до м’якого стану та повного випаровування рідини. Даємо начинці охолонути.
  4. Готуємо тісто. Беремо яйце та відокремлюємо білок від жовтка. У кефір додаємо 1 яєчний жовток та 1,5 ст. л. цукру. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
  5. В окремій великій ємності змішуємо просіяне пшеничне борошно з розпушувачем і сіллю. Додаємо до сухих інгредієнтів 120 г холодного вершкового масла. Перетираємо все руками до дрібної крихти.
  6. В отриману масу вливаємо суміш кефіру. Замішуємо однорідне  тісто. Поміщаємо його в поліетиленовий пакет і забираємо в холодильник на 15 хвилин.
    печиво
  7. Розділяємо тісто на 2 однакові частини. Розкочуємо одну з них у тонкий прямокутний пласт. Змащуємо всю його поверхню збитим яєчним білком, використовуючи силіконовий пензлик.
  8. Зверху викладаємо половину від загальної кількості яблучної начинки. Поступово її розподіляємо . Скочуємо все в щільний рулет. Нарізаємо його на шматочки, розмір яких приблизно 4 см.
  9. Викладаємо заготовки у  форму на пергамент. Змащуємо їх яєчним жовтком, трохи збитим з молоком. Відправляємо форму у розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
    печиво

Таке печиво з бездоганною яблучною начинкою — те, що треба для затишних  вечорів. Заваріть свій улюблений чай, додавши до нього лимон або мед і смакуйте.