Я так люблю цей пісний десерт що, здається, підсадила на нього вже всіх своїх знайомих. Хтось готує його за оригінальним рецептом, а хтось додає   горіхи, кокосову стружку  або сухофрукти.

Найцікавіше тут те, що чим більше перезрілих бананів ви використовуєте, тим солодшим виходить сам десерт.

приготування шоколадного десерту

Пісний десерт із банана та какао

Унікальність цього десерту в тому, що він сподобається як дорослим, так і дітям. Жодних дорогих продуктів: все просто і доступно. Також він підходить діабетикам і тим, хто дотримується правильного харчування.

складові:

  • Банан 3 шт.
  • Какао-порошок 3 ч. л.

Приготування:

  1. Банани очистіть від шкірки, наріжте шматочками та помістіть у чашу блендера. Подрібніть фрукт у однорідне пюре.
  2. Додайте через ситечко какао-порошок. За бажанням можна покласти дрібку  мускатного горіха і третину ч. л. кориці.
  3. Ще раз ненадовго увімкніть блендер, щоб інгредієнти добре з’єдналися. Вийде густа маса шоколадного кольору.
    приготування шоколадного десерту
  4. Підготуйте невелику форму: застеліть дно і борти пергаментним папером. Наповніть її шоколадною сумішшю, розрівняйте лопаткою та злегка ущільніть.
  5. Покладіть десерт у морозилку на 3–4 години (можна заморозити надовго, а в потрібний момент дістати).
  6. Потім дістаньте форму з холодильника, переверніть на тарілку та приберіть пергамент. Наріжте десерт кубиками та пригощайтеся.

Готується цей шоколадно-банановий десерт максимально просто, спробуйте – можливо, і вам сподобається. Він легкий, освіжаючий, незвичайний і корисний, на відміну від будь-яких магазинних солодощів!