Сьогодні пропоную вам зробити просто чудовий пісочний пиріг зі смородиною. Можна і з вишні чи сливи . Але я люблю саме з смородиною, оскільки ці ягідки наділяють готову випічку приємною кислинкою. Та й для приготування потрібно кілька простих продуктів і зовсім небагато часу.
Просто повірте, пісочна основа і начинка, що тане в роті — це те, що сподобається будь-кому. З’ївши цей пиріг, діти оближуть тарілку, а дорослі не зможуть зупинитись на одному шматочку. Ця випічка відрізняється не тільки ніжною текстурою, а й гармонійним співвідношенням різних смаків, кислого та солодкого. Просто спробуйте. Це бомба!
Пісочний пиріг із смородиною: нюанси приготування
Смородину можна вибрати як свіжу, так і заморожену. Більше того, її можна замінити на будь-який джем. Як і сметану ви можете замінити вершками високої жирності. Не забувайте: від якості інгредієнтів, що використовуються при приготуванні тієї чи іншої страви, залежить і кінцевий результат. Тому для отримання найніжнішого тіста варто зупинити свій вибір на гарному вершковому маслі.
складові
- Смородина 300 г
- Цукор 170 г
- Пшеничне борошно 260 г
- Яйце 3 шт.
- Вершкове масло 120 г
- Крохмаль 2 ст. л.
- Сметана 200 г
- Ванілін 2 г
Приготування
- Просійте борошно пшеничне в глибоку миску. Додайте цукор та ванілін. Поставте в борошно у тертку і натріть холодне вершкове масло.
- Потім ретельно перемішайте все руками у дрібну крихту. Вбийте яйце і додайте щіпку солі. Швидко замісіть тісто. При необхідності досипте ще трохи борошна.
- Накрийте миску харчовою плівкою та поставте заготовку в холодильник на 30 хвилин.
- Потім розкотіть тісто і покладіть його у форму рівним шаром. Сформуйте бортики. Проколіть дно виделкою кілька разів. Надішліть форму з тістом у розігріту до 180 градусів духовку на 10–15 хвилин.
- Для начинки візьміть чорну смородину чи інші ягоди. Додайте до неї 1 ст. л. крохмалю і перемішайте. Розділіть порцію, що вийшла, на 2 частини. В одну з них всипте 1-2 ч. л. цукру.
- Потім вилийте в окрему миску сметану і додайте до неї 2 яйця та 2 ст. л. крохмалю. Перемішайте масу віночком до однорідності.
- На трохи підсмажений корж викладіть ягоди (спочатку з цукром, потім – без). Вилийте зверху сметанну заливку. Випікайте пиріг ще близько 20-25 хвилин.
Такий ошатний і ароматний пиріг відмінно підійде як на свято, так і на кожен день. Смачний, соковитий, ароматний та простий у приготуванні. Краще не вигадати! Приємного смаку вам та вашій родині!