Сьогодні пропоную вам зробити просто чудовий пісочний пиріг зі смородиною. Можна і з  вишні чи сливи . Але я люблю саме з смородиною, оскільки ці ягідки наділяють готову випічку приємною кислинкою. Та й для приготування потрібно кілька простих продуктів і зовсім небагато часу.

Просто повірте, пісочна основа і начинка, що тане в роті — це те, що сподобається будь-кому. З’ївши цей пиріг, діти оближуть тарілку, а дорослі не зможуть зупинитись на одному шматочку. Ця випічка відрізняється не тільки ніжною текстурою, а й гармонійним співвідношенням різних смаків, кислого та солодкого. Просто спробуйте. Це бомба!

заморожена ягода

Пісочний пиріг із смородиною: нюанси приготування

Смородину можна вибрати як свіжу, так і заморожену. Більше того, її можна замінити на будь-який джем. Як і сметану ви можете замінити вершками високої жирності. Не забувайте: від якості інгредієнтів, що використовуються при приготуванні тієї чи іншої страви, залежить і кінцевий результат. Тому для отримання найніжнішого тіста варто зупинити свій вибір на гарному вершковому маслі.

складові

  • Смородина 300 г
  • Цукор 170 г
  • Пшеничне борошно 260 г
  • Яйце 3 шт.
  • Вершкове масло 120 г
  • Крохмаль 2 ст. л.
  • Сметана 200 г
  • Ванілін 2 г

Приготування

  1. Просійте борошно пшеничне в глибоку миску. Додайте цукор та ванілін. Поставте в борошно у тертку і натріть холодне вершкове масло.
  2. Потім ретельно перемішайте все руками у дрібну крихту. Вбийте яйце і додайте щіпку солі. Швидко замісіть  тісто. При необхідності досипте ще трохи борошна.
  3. Накрийте миску харчовою плівкою та поставте заготовку в холодильник на 30 хвилин.
    заміс тесту
  4. Потім розкотіть тісто і покладіть його у форму рівним шаром. Сформуйте бортики. Проколіть дно виделкою кілька разів. Надішліть форму з тістом у розігріту до 180 градусів духовку на 10–15 хвилин.
  5. Для начинки візьміть чорну смородину чи інші ягоди. Додайте до неї 1 ст. л. крохмалю і перемішайте. Розділіть порцію, що вийшла, на 2 частини. В одну з них всипте 1-2 ч. л. цукру.
  6. Потім вилийте в окрему миску сметану і додайте до неї 2 яйця та 2 ст. л. крохмалю. Перемішайте масу віночком до однорідності.
    приготування начинки
  7. На трохи підсмажений корж викладіть ягоди (спочатку з цукром, потім – без). Вилийте зверху сметанну заливку. Випікайте пиріг ще близько 20-25 хвилин.

Такий ошатний і ароматний пиріг відмінно підійде як на свято, так і на кожен день. Смачний, соковитий, ароматний та простий у приготуванні. Краще не вигадати! Приємного смаку вам та вашій родині!