Сьогодні  на вас чекає новинка — розкішна плетінка на кефірі. Невагома основа у поєднанні з соковитою вишнею творить дива.

Повітряна плетінка на кефірі: з чим її спекти

Така випічка гарна з вишнею у власному соці. Якщо у вас захована така заготівля у морозильній камері, можете її сміливо діставати та додавати у тісто. Влітку такі ласощі найкраще пекти зі свіжими вишнями. За бажання можете додати до них не тільки крохмаль для густоти начинки, але ще й цукор.

складові:

  • Кефір 500 мл
  • Цукор 70 г
  • Дріжджі 30 г
  • Яйце 2 шт.
  • Пшеничне борошно 700 г
  • Вершкове масло 35 г
  • Вишня 400 г
  • Кукурудзяний крохмаль 1,5 ст. л.
  • Вершки 1 ст. л.

Приготування:

  1. У глибоку ємність вливаємо кефір. Всипаємо до нього цукор та свіжі дріжджі. Додаємо розм’якшене вершкове масло. Беремо яйця та відокремлюємо жовтки від білків. Додаємо білки до суміші кефіру. Добре перемішуємо.
  2. Всипаємо в отриману суміш просіяне пшеничне борошно порціями. Замішуємо м’яке однорідне тісто. Поміщаємо його в миску, змащену олією. Накриваємо харчовою плівкою. Залишаємо в  теплі  на 1год.
    плетінка
  3. Присипаємо робочу поверхню борошном. Викладаємо на неї тісто. Розділяємо його на 2 рівні частини, одну з яких розкочуємо у прямокутний пласт завтовшки не більше 1 см.
  4. Ретельно промиваємо вишні. Дістаємо з них кісточки. Викладаємо ягоди в друшляк і даємо стекти зайвій  рідині. Поміщаємо вишні в миску. Додаємо до них кукурудзяний крохмаль. Добре перемішуємо.
  5. Половину від загальної кількості ягід рівномірно розподіляємо по пласту із тіста, не доходячи до країв. Загортаємо все в рулет і защипуємо його краї. Розрізаємо заготівлю по довжині навпіл, але не до кінця. Переплітаємо отримані частини. Защипуємо край.
    плетінка
  6. Викладаємо плетінку у форму для випікання, змащену вершковим маслом. Те ж саме проробляємо з другою частиною тіста і вишнями, що залишилися. Накриваємо заготовки рушником і залишаємо  в теплому місці  на півгодини.
  7. Збиваємо жовтки із вершками. Змащуємо яєчною сумішшю верх плетінок. Відправляємо форми у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готово!
    плетінка

До речі, під час формування кіс з тіста кілька вишень може випасти на робочу поверхню. Турбуватися із цього приводу не потрібно. Після того як ви викладете плетінки у форму для випікання, просто прикрасьте їх ягодами, що випали.