Сьогодні на вас чекає новинка — розкішна плетінка на кефірі. Невагома основа у поєднанні з соковитою вишнею творить дива.
Повітряна плетінка на кефірі: з чим її спекти
Така випічка гарна з вишнею у власному соці. Якщо у вас захована така заготівля у морозильній камері, можете її сміливо діставати та додавати у тісто. Влітку такі ласощі найкраще пекти зі свіжими вишнями. За бажання можете додати до них не тільки крохмаль для густоти начинки, але ще й цукор.
складові:
- Кефір 500 мл
- Цукор 70 г
- Дріжджі 30 г
- Яйце 2 шт.
- Пшеничне борошно 700 г
- Вершкове масло 35 г
- Вишня 400 г
- Кукурудзяний крохмаль 1,5 ст. л.
- Вершки 1 ст. л.
Приготування:
- У глибоку ємність вливаємо кефір. Всипаємо до нього цукор та свіжі дріжджі. Додаємо розм’якшене вершкове масло. Беремо яйця та відокремлюємо жовтки від білків. Додаємо білки до суміші кефіру. Добре перемішуємо.
- Всипаємо в отриману суміш просіяне пшеничне борошно порціями. Замішуємо м’яке однорідне тісто. Поміщаємо його в миску, змащену олією. Накриваємо харчовою плівкою. Залишаємо в теплі на 1год.
- Присипаємо робочу поверхню борошном. Викладаємо на неї тісто. Розділяємо його на 2 рівні частини, одну з яких розкочуємо у прямокутний пласт завтовшки не більше 1 см.
- Ретельно промиваємо вишні. Дістаємо з них кісточки. Викладаємо ягоди в друшляк і даємо стекти зайвій рідині. Поміщаємо вишні в миску. Додаємо до них кукурудзяний крохмаль. Добре перемішуємо.
- Половину від загальної кількості ягід рівномірно розподіляємо по пласту із тіста, не доходячи до країв. Загортаємо все в рулет і защипуємо його краї. Розрізаємо заготівлю по довжині навпіл, але не до кінця. Переплітаємо отримані частини. Защипуємо край.
- Викладаємо плетінку у форму для випікання, змащену вершковим маслом. Те ж саме проробляємо з другою частиною тіста і вишнями, що залишилися. Накриваємо заготовки рушником і залишаємо в теплому місці на півгодини.
- Збиваємо жовтки із вершками. Змащуємо яєчною сумішшю верх плетінок. Відправляємо форми у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готово!
До речі, під час формування кіс з тіста кілька вишень може випасти на робочу поверхню. Турбуватися із цього приводу не потрібно. Після того як ви викладете плетінки у форму для випікання, просто прикрасьте їх ягодами, що випали.