Багатьом здається, що приготування святкового пляцка – це складний процес, який вимагає багато часу і зусиль. Однак, сьогодні ми спробуємо переконати вас, що це не так важко, особливо якщо скористатися цим простим рецептом. Таким чином, ви зможете насолодитися цим чудовим десертом без зайвих клопотів.

Як приготувати ніжний пляшок з маковою начинкою

Невелика порада. Якщо ви хочете, щоб начинка такого десерту була ще ніжнішою, використовуйте занурювальний блендер. Перебийте  мак до однорідної консистенції. Тоді випічка вийде ще краще!

складові:

  • Пшеничне борошно 400 г
  • Яйце 6 шт.
  • Цукор 320 г
  • Вершкове масло 350 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Мак 500 г
  • Яблуко 300 г
  • Волоські горіхи 150 г
  • Манка 4 ст. л.
  • Крохмаль 2 ст. л.
  • Какао-порошок 1 ст. л.
  • Молочний шоколад 120 г

Приготування:

  1. Всипаємо в каструлю мелений мак. Заливаємо його окропом. Тримаємо мак на плиті, постійно помішуючи до повного випаровування рідини. Потім знімаємо каструлю із плити.
  2. Готуємо тісто. Всипаємо в глибоку ємність пшеничне борошно і розпушувач. Додаємо 250 г вершкового масла. Перетираємо все до стану однорідної крихти.
  3. Беремо яйця, відокремлюємо білки від жовтків. У невеликій мисці з’єднуємо 4 жовтки зі 100 г цукру. Додаємо сметану. Збиваємо інгредієнти до однорідності за допомогою виделки чи віночка.
  4. Вливаємо яєчну суміш до готової крихти. Замішуємо однорідне тісто. Замотуємо його в харчову плівку. Відправляємо тісто на 30-40 хвилин у холодильник.
    пліток
  5. Готуємо начинку. У великій ємності збиваємо 100 г розм’якшеного вершкового масла з 220 г цукру до пишної маси. Додаємо жовтки, що залишилися. Збиваємо все міксером до однорідності.
  6. Очищаємо яблука від шкірки. Видаляємо серцевину. Натираємо фрукт на тертці. Додаємо яблука до охолодженого маку. Всипаємо манну крупу, какао та крохмаль. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідності.
  7. Підсушуємо волоські горіхи на сковороді без додавання олії. Рубаємо їх ножем у дрібну крихту. Додаємо горіхи та масляну масу до маку. Ретельно все перемішуємо. Залишаємо начинку на кухні на 5-7 хвилин.
    пліток
  8. Розділяємо охолоджене тісто на 2 частини (велику та меншу). Великий шматок тіста розгортаємо в пласт на робочій поверхні. Викладаємо тісто у форму, змащену вершковим маслом. Рівняємо його. Формуємо невисокі бортики із тіста.
  9. Збиваємо яєчні білки міксером до міцної піни. Поступово вводимо в макову масу, акуратно все перемішуючи до однорідного стану.
  10. Викладаємо начинку на тісто. Рівняємо її. Натираємо невеликий шматок тіста на великій тертці. Посипаємо ним верх десерту, рівномірно розподіляючи. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин.
    пліток
  11. Розтоплюємо шоколад на водяній бані чи мікрохвильовій печі. Покриваємо ним верх повністю охолодженого десерту. Залишаємо його при кімнатній температурі до застигання глазурі.