У нас є одна цікава ідея. Приготуйте пишні пончики з маком та сливовим повидлом, які прикрасять ваш солодкий стіл.
Цей десерт особливий завдяки додаванню свіжого лимона. Для приготування вам знадобиться сік та цедра цитрусового. Це дозволить пончикам мати насичений аромат і смак лимона завдяки використанню цитрусових під час замішування тіста.
Як приготувати пончики з маком і повидлом?
Пропонуємо вам зробити ці смаколики відразу з двома видами начинки. Візьміть мак та сливове повидло. До речі, джем може бути будь-якого смаку (важливо, щоб він був густим).
складові:
- Пшеничне борошно 1 кг
- Молоко 700 мл
- Яєчний жовток 4 шт.
- Цукор 140 г
- Ванілін 2 тріски.
- Сіль 1 ч. л.
- Дріжджі 50 г
- Вершкове масло 100 г
- Лимонна цедра 10 г
- Лимонний сік 2 ст. л.
- Соняшникова олія за смаком
- Мак 100 г
- Сливовий джем за смаком
Приготування:
- Готуємо тісто. У дуже велику ємність просіваємо пшеничне борошно. Всипаємо сіль, ванілін та 120 г цукру. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
- В окрему миску вливаємо 600 мл теплого молока. Розчиняємо у ньому пресовані дріжджі. Додаємо отриману суміш до сухих інгредієнтів. Збиваємо яєчні жовтки. Також вводимо їх у основну масу. Добре перемішуємо.
- Розтоплюємо вершкове масло. Додаємо його, сік та натерту цедру лимона до всіх з’єднаних інгредієнтів. Замішуємо однорідне тісто, яке легко відходить від стінки миски. Накриваємо його рушником. Відправляємо тісто в тепло на 2 години. За цей час двічі його обминаємо.
- Готуємо начинку. Поміщаємо мак у миску. Вливаємо до нього 100 мл гарячого молока. Добре перемішуємо. Залишаємо все до охолодження. Додаємо 1 ст. л. сливового повидла і цукор, що залишився. Перемішуємо до однорідної маси.
- Змащуємо робочу поверхню невеликою кількістю олії. Розділяємо на ній тісто на 2 рівні частини, з кожної формуємо кульки однакового розміру. Робимо з них коржики.
- Викладаємо на одну половину заготовок із тіста макову начинку, на другу – сливове повидло. Скріплюємо краї. Формуємо акуратні круглі заготовки. Накриваємо кульки із начинкою рушником. Залишаємо їх за кімнатної температури на 20 хвилин.
- Розігріваємо казанчик із олією. Обсмажуємо пончики в киплячій олії до золотистого кольору з усіх боків. Викладаємо їх на паперовий рушник для видалення надлишку олії.
Посипаємо цих золотистих красенів цукровою пудрою та подаємо їх до столу. Лимонні пончики з ароматною начинкою завжди доречні!