У нас є одна цікава ідея. Приготуйте пишні пончики з маком та сливовим повидлом, які прикрасять ваш солодкий стіл.

Цей десерт особливий завдяки додаванню свіжого лимона. Для приготування вам знадобиться сік та цедра цитрусового. Це дозволить пончикам мати насичений аромат і смак лимона завдяки використанню цитрусових під час замішування тіста.

пончики

Як приготувати пончики з маком і повидлом?

Пропонуємо вам зробити ці смаколики  відразу з двома видами начинки. Візьміть мак та сливове повидло. До речі, джем може бути будь-якого смаку (важливо, щоб він був густим).

складові:

  • Пшеничне борошно 1 кг
  • Молоко 700 мл
  • Яєчний жовток 4 шт.
  • Цукор 140 г
  • Ванілін 2 тріски.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Дріжджі 50 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Лимонна цедра 10 г
  • Лимонний сік 2 ст. л.
  • Соняшникова олія за смаком
  • Мак 100 г
  • Сливовий джем за смаком

Приготування:

  1. Готуємо тісто. У дуже велику ємність просіваємо пшеничне борошно. Всипаємо сіль, ванілін та 120 г цукру. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
  2. В окрему миску вливаємо 600 мл теплого молока. Розчиняємо у ньому пресовані дріжджі. Додаємо отриману суміш до сухих інгредієнтів. Збиваємо яєчні жовтки. Також вводимо їх у основну масу. Добре перемішуємо.
  3. Розтоплюємо вершкове масло. Додаємо його, сік та натерту цедру лимона до всіх з’єднаних інгредієнтів. Замішуємо однорідне тісто, яке легко відходить від стінки миски. Накриваємо його рушником. Відправляємо тісто в тепло на 2 години. За цей час двічі його обминаємо.
    пончики
  4. Готуємо начинку. Поміщаємо мак у миску. Вливаємо до нього 100 мл гарячого молока. Добре перемішуємо. Залишаємо все до охолодження. Додаємо 1 ст. л. сливового повидла і цукор, що залишився. Перемішуємо до однорідної маси.
  5. Змащуємо робочу поверхню невеликою кількістю олії. Розділяємо на ній тісто на 2 рівні частини, з кожної формуємо кульки однакового розміру. Робимо з них коржики.
    пончики
  6. Викладаємо на одну половину заготовок із тіста макову начинку, на другу – сливове повидло. Скріплюємо краї. Формуємо акуратні круглі заготовки. Накриваємо кульки із начинкою рушником. Залишаємо їх за кімнатної температури на 20 хвилин.
  7. Розігріваємо казанчик із олією. Обсмажуємо пончики в киплячій олії  до золотистого кольору  з усіх боків. Викладаємо їх на паперовий рушник для видалення надлишку олії.

Посипаємо цих золотистих красенів цукровою пудрою та подаємо їх до  столу. Лимонні пончики з ароматною начинкою завжди доречні!