Порція корисного суфле із червоної смородини — це чудовий вибір для закінчення ситного обіду чи вечері. У такому вишуканому десерті вдало переплелися неперевершений вигляд, помірна насолода та легка ягідна кислинка.

Червона смородина

Повітряне суфле з порічки: поради з приготування

Такий мус-суфле із червоної смородини низькокалорійний і дуже корисний за своїм вітамінним складом. Адже в основі лежить сезонна свіжа ягода, кисломолочний сир та яйця. Перед випіканням десерт краще помістити в керамічні креманки або формочки із жароміцного скла. Наприкінці прикрасьте десерт  гілочками материнки або м’яти.

складові:

  • Червона смородина 200 г
  • Яйце 4 шт.
  • Сир 250 г
  • Цукор 80 г
  • Пшеничне борошно 30 г
  • Крохмаль 30 г
  • Соняшникова олія 20 мл

Приготування:

  1. Ягоди смородини обірвіть з гілочок, промийте та обсушіть. Подрібніть ягоду блендером до однорідного стану.
  2. Жовтки від’єднайте від білків і розітріть з кисломолочним сиром, половиною цукру та ванільним цукром. Додайте борошно, крохмаль. Перемішайте.
    сиркова маса
  3. Міксером збийте білки з рештою цукру в стйку  піну і підмішайте в сирну масу. Додайте підготовлену порічку  та перемішайте ще раз.
  4. Масу розкладіть у формочки з олією. Поставте їх на лист з невеликою кількістю гарячої води.
    приготування суфле
  5. Випікайте 20 хвилин  при 180 градусах. Охолоджений десерт присипте цукровою пудрою.

Як бачите, готується суфле з порічки з доступних продуктів, легко і швидко. Практично всі цінні поживні елементи залишаються у цьому ніжному десерті.