Порція корисного суфле із червоної смородини — це чудовий вибір для закінчення ситного обіду чи вечері. У такому вишуканому десерті вдало переплелися неперевершений вигляд, помірна насолода та легка ягідна кислинка.
Повітряне суфле з порічки: поради з приготування
Такий мус-суфле із червоної смородини низькокалорійний і дуже корисний за своїм вітамінним складом. Адже в основі лежить сезонна свіжа ягода, кисломолочний сир та яйця. Перед випіканням десерт краще помістити в керамічні креманки або формочки із жароміцного скла. Наприкінці прикрасьте десерт гілочками материнки або м’яти.
складові:
- Червона смородина 200 г
- Яйце 4 шт.
- Сир 250 г
- Цукор 80 г
- Пшеничне борошно 30 г
- Крохмаль 30 г
- Соняшникова олія 20 мл
Приготування:
- Ягоди смородини обірвіть з гілочок, промийте та обсушіть. Подрібніть ягоду блендером до однорідного стану.
- Жовтки від’єднайте від білків і розітріть з кисломолочним сиром, половиною цукру та ванільним цукром. Додайте борошно, крохмаль. Перемішайте.
- Міксером збийте білки з рештою цукру в стйку піну і підмішайте в сирну масу. Додайте підготовлену порічку та перемішайте ще раз.
- Масу розкладіть у формочки з олією. Поставте їх на лист з невеликою кількістю гарячої води.
- Випікайте 20 хвилин при 180 градусах. Охолоджений десерт присипте цукровою пудрою.
Як бачите, готується суфле з порічки з доступних продуктів, легко і швидко. Практично всі цінні поживні елементи залишаються у цьому ніжному десерті.