Існує безліч рецептів ідеального бісквіту, і кожна господиня готує його по-своєму, навіть якщо використовує однакові інгредієнти і пропорції. Я вважаю, що успіх святкового десерту залежить не лише від коржів, хоча вони грають значущу роль.

Як приготувати бісквітний торт?

бісквітний торт

Під час приготування бісквіту за цим рецептом розпушувач я замінила на крохмаль. Таким чином, коржі стали не менш пишними, але набагато ніжнішими. Крім того, цей торт я перемазую не одним, а двома фруктовими кремами. Тропічне задоволення забезпечене!

складові:

  • Яйце 6 шт.
  • Пшеничне борошно 160 г
  • Крохмаль 25 г
  • Цукор 240 г
  • Банан 50 г
  • Ківі 20 г
  • Білий шоколад 70 г
  • Вершки 300 мл
  • Молоко 40 мл
  • Вода 35 мл
  • Желатин 6 г

Приготування:

  1. Насамперед беріться за бісквіт. Яйця збийте у чаші блендера. Спочатку на низьких оборотах до утворення білої піни. Потім додайте  180 г цукру. Збивайте, доки не виникнуть тверді піки.
  2. Борошно з крохмалем просійте і пересипте в чашу до збитих яєць. Поступальними рухами перемішайте масу лопаткою. Перелийте тісто у форму, вистелену пергаментом.
  3. Випікайте бісквіт у розігрітій до 170 градусів духовці 40 хвилин. Там же дайте йому охолонути. Розділіть бісквіт вздовж на три однакові коржі. Тепер приготуйте крем. Шоколад із 40 мл молока розтопіть на водяній бані.банановий торт
  4. Перелийте його в чаші блендера з перебитим бананом. Перемішайте все. Окремо збийте 150 г жирних вершків. Акуратно змішайте їх із попередньою масою. Крем готовий!
  5. Готуємо мус із ківі. Замочіть желатин у воді до набухання. Ківі очистіть і перебийте у блендері. Додайте 60 г цукру. Доведіть масу до кипіння та пересипте в неї желатин. Перемішайте і залиште до охолодження.
  6. Окремо збийте 150 г жирних вершків. Акуратно вводьте  їх у охолоджену  масу з ківі. Готово! Форму, в якій готувався бісквіт, вистеліть плівкою. Поверніть до неї нижній корж і просочіть солодкою водою (або молоком).високий торт
  7. Нижній корж перемажте банановим кремом. Поставте середній корж, перемажте його мусом із ківі. Накрийте торт верхнім коржем. За бажанням полийте десерт шоколадною глазур’ю і прикрасьте до смаку.

От і все! Перед тим, як подавати найпростіший бісквітний торт до столу, рекомендую відправити його на стабілізацію в холодильник мінімум на 3 години.