У сезон яблук буває важко визначитися зі стравами, які варто приготувати. Як вибрати перевірений і дійсно вартий рецепт? Ми вже підготували добірку випічки з яблуками, яка точно сподобається вашим рідним і близьким.
Як приготувати пиріг «Райське яблуко»
Цей пиріг готується із пісочного тіста. Тому вершкове масло має бути холодним, а решта інгредієнтів — кімнатної температури. Також вам знадобиться 6 зелених яблук середнього розміру. Вони повинні бути твердими та кислими, щоб пиріг вийшов ідеальним за текстурою та смаком. З рештою інгредієнтів ви ознайомитеся нижче.
складові:
- Вершкове масло 200 г
- Яйце 4 шт.
- Пшеничне борошно 380 г
- Цукор 220 г
- Сіль 1 дрібка
- Сметана 150 г
- Ванільний цукор 10 г
- Розпушувач 10 г
- Кориця 1 ч. л.
- Яблуко 6 шт.
- Крохмаль 10 г
- Лимонний сік 1 ст. л.
Приготування:
- Насамперед приготуйте пісочне тісто. Для цього додайте до борошна розпушувач і дрібку солі. На великій тертці натріть холодне вершкове масло. Борошно з маслом перетріть руками в крихту.
- Відокремте білки від жовтків. До сухого тіста додайте 100 г цукру, ванільний цукор, жовтки та сметану. Ретельно перемішайте до консистенції однорідного тіста. Його третину відокремте та загорніть у харчову плівку (або пакет). Сховайте третину тіста в морозильну камеру.
- Тепер приступайте до приготування начинки. До білків додайте сік лимона. Поступово досипаючи цукор, збивайте міксером масу. Досипте в неї крохмаль і перемішайте лопаткою.
- Форму розміром 32 на 22 см вистелить пергаментом. Викладіть на неї тісто та розрівняйте. Потім очистіть яблука від шкірки, наріжте їх шматочками і пересипте цукром із корицею. Викладіть яблука на тісто.
- Зверху яблука полийте безе. Розрівняйте його. Витягніть тісто з морозильної камери і натріть його на великій тертці на пиріг. Випікайте десерт у розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
Пиріг готовий! Дайте йому трохи охолонути, а потім за бажанням прикрасьте цукровою пудрою і ягодами смородини або малини. Доречно також виглядатиме декор у вигляді листочків м’яти. Випічка з таким виглядом варта подачі навіть на святковий стіл.