Як смачно спекти пишні булочки з яблуками (у вигляді троянд)
Щоб наповнення випічки не було схоже на кашу будьте уважні у процесі термообробки яблук.
складові
- Молоко 250 мл
- Цукор 180 г
- Сухі дріжджі 5 г
- Сіль 1 дрібка.
- Яйце 2 шт.
- Вершкове масло 80 г
- Пшеничне борошно 500 г
- Цукор 400 г
- Кориця 1 ч. л.
- Яєчний жовток 1 шт.
- Вода 2 ст. л.
- Лимонний сік 2 ст. л.
Приготування
- У глибоку ємність влийте кефір. Всипте сухі дріжджі, 50 г цукру та сіль. Перемішайте усі інгредієнти віночком до однорідної суміші. Залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- В окрему миску вбийте яйця. Додайте 50 г цукру. Ретельно перемішайте віночком. Влийте яєчну суміш до дріжджів. Добре перемішайте все.
- В отриману суміш поступово всипте просіяне пшеничне борошно. Замішайте тісто ложкою. Потім працюйте руками. Додайте в тісто 50 г розм’якшеного вершкового масла.
- Зберіть отримане однорідне тісто в грудку. Помістіть його у глибоку ємність. Накрийте тісто харчовою плівкою. Залиште його в теплому місці на 1 годину. Вимісіть тісто. Потім ще на 60 хвилин поставте у тепло.
- Приготуйте начинку. Почистіть яблука від шкірки. Видаліть серцевинки. Наріжте невеликими шматочками яблука. Помістіть фрукти у сотейник із товстим дном. Додайте 30 г розм’якшеного вершкового масла.
- Поставте сотейник на вогонь. Влийте в нього лимонний сік та 80 г цукру. Перемішайте все. Тушіть яблука на середньому вогні протягом 2 хвилин. Всипте до них мелену корицю. Перемішайте та приберіть сотейник із плити.
- Перемісіть тісто ще раз. Розділіть його на 12 рівних частин, з кожної сформуйте кулю. Розкачайте заготовки в круглі плоскі коржики. Зробіть на кожній із них 4 надрізи, не доходячи до центру.
- Помістіть на середину коржика приблизно 1 ст. л. фруктової начинки (гіркою). Навколо яблук обгорніть першу «пелюстку». Йдучи по колу, закладіть решту шматочків тіста, формуючи «трояндочку».
- Щільно прикріпіть останню пелюстку до основи. Викладіть заготовки на лист, застелений пергаментом. Накрийте їх рушником. Залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі для вистоювання.
- Збийте яєчний жовток із 2 ст. л. води. Змастіть отриманою сумішшю майбутні булочки, використовуючи кулінарний пензлик. Відправте їх у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Цукровою пудрою такі апетитні булочки можна не посипати, вони і так виглядають чудово. До речі, якщо у вас не виявилося вдома яблук, можете начинити булочки вишнями, для цього з’єднайте цукор з крохмалем.