Як смачно спекти пишні булочки з яблуками (у вигляді троянд)

Щоб наповнення випічки не було схоже на кашу будьте уважні у процесі термообробки яблук.

складові

  • Молоко 250 мл
  • Цукор 180 г
  • Сухі дріжджі 5 г
  • Сіль 1 дрібка.
  • Яйце 2 шт.
  • Вершкове масло 80 г
  • Пшеничне борошно 500 г
  • Цукор 400 г
  • Кориця 1 ч. л.
  • Яєчний жовток 1 шт.
  • Вода 2 ст. л.
  • Лимонний сік 2 ст. л.

Приготування

  1. У глибоку ємність влийте кефір. Всипте сухі дріжджі, 50 г цукру та сіль. Перемішайте усі інгредієнти віночком до однорідної суміші. Залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  2. В окрему миску вбийте яйця. Додайте  50 г цукру. Ретельно перемішайте віночком. Влийте яєчну суміш до дріжджів. Добре перемішайте все.
  3. В отриману суміш поступово всипте просіяне пшеничне борошно. Замішайте тісто ложкою. Потім працюйте руками. Додайте в тісто 50 г розм’якшеного вершкового масла.
    булочки
  4. Зберіть отримане однорідне тісто в грудку. Помістіть його у глибоку ємність. Накрийте тісто харчовою плівкою. Залиште його в теплому  місці  на 1 годину. Вимісіть  тісто. Потім ще на 60 хвилин поставте  у тепло.
  5. Приготуйте начинку. Почистіть яблука від шкірки. Видаліть серцевинки. Наріжте невеликими шматочками яблука. Помістіть фрукти у сотейник із товстим дном. Додайте 30 г розм’якшеного вершкового масла.
  6. Поставте сотейник на вогонь. Влийте в нього лимонний сік та 80 г цукру. Перемішайте все. Тушіть яблука на середньому вогні протягом 2 хвилин. Всипте до них мелену корицю. Перемішайте та приберіть сотейник із плити.
    булочки
  7. Перемісіть  тісто ще раз. Розділіть його на 12 рівних частин, з кожної сформуйте кулю. Розкачайте заготовки в круглі плоскі коржики. Зробіть на кожній із них 4 надрізи, не доходячи до центру.
  8. Помістіть на середину коржика приблизно 1 ст. л. фруктової начинки (гіркою). Навколо яблук обгорніть першу «пелюстку». Йдучи по колу, закладіть решту шматочків тіста, формуючи «трояндочку».
    булочки
  9. Щільно прикріпіть останню пелюстку до основи. Викладіть заготовки на лист, застелений пергаментом. Накрийте їх рушником. Залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі для вистоювання.
  10. Збийте яєчний жовток із 2 ст. л. води. Змастіть отриманою сумішшю майбутні булочки, використовуючи кулінарний пензлик. Відправте їх у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Цукровою пудрою такі апетитні булочки можна не посипати, вони і так виглядають чудово. До речі, якщо у вас не виявилося вдома яблук, можете начинити булочки вишнями, для цього з’єднайте  цукор з  крохмалем.