Для  приготування пишних  оладок на кефірі , дріжджі вам не знадобляться. Необхідно буде використати  лише 1 скл. кефіру та 0,5 ч. л. харчової соди. Вступивши в реакцію, ці інгредієнти і дадуть такий приголомшливий результат, як мегаповітряність оладок.

Як приготувати пишні оладки на кефірі.

Роблячи тісто, необхідно врахувати один важливий нюанс. Після додавання соди в густу суміш її потрібно буде перемішати лише один раз віночком (не більше). Через 10 хвилин, як тісто постоїть при кімнатній температурі, його також не слід перемішувати. Це може нашкодити  і оладки не піднімуться належним чином.

складові:

  • Кефір 250 мл
  • Цукор 2 ст. л.
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Пшеничне борошно 230 г
  • Сода 0,5 ч. л.
  • Соняшникова олія за смаком
  • Яйце 1 шт.

Приготування:

  1. Вбиваємо в глибоку ємність яйце. Додаємо цукор та сіль. Збиваємо все за допомогою віночка до однорідності.
    оладки
  2. У яєчну суміш вливаємо кефір кімнатної температури. Добре перемішуємо.
  3. Всипаємо пшеничне борошно. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідної консистенції.
    оладки
  4. Додаємо в густе та тягуче тісто харчову соду. Знову ретельно все перемішуємо. Залишаємо тісто на 10 хвилин за кімнатної температури.
  5. Розігріваємо сковороду із олією. За допомогою 2 столових ложок викладаємо тісто. Однією ложкою його набираємо, другою опускаємо в розігріту олію.
    оладки
  6. Печемо оладки на помірному вогні з двох боків до рум’яності. Готово!

Подавати такі ніжні оладки можна як із класичними добавками (медом, джемом та сметаною), так і із саморобним яскравим соусом. Щоб приготувати його в домашніх умовах, дістаємо із морозильної камери 200 г ягід. Поміщаємо їх у сотейник. Всипаємо 3 ст. л. цукру. Залишаємо їх на кухні на 20 хвилин. Щойно ягоди пустять сік, відправляємо сотейник на вогонь. Всипаємо 1 ст. л. крохмалю та 10 г натертої на дрібній тертці цедри лимона. Добре все перемішуємо і варимо до густої однорідної суміші. Вимикаємо вогонь. Повністю охолоджений ягідний соус стане чудовим  доповненням до домашніх оладок.