Для приготування пишних оладок на кефірі , дріжджі вам не знадобляться. Необхідно буде використати лише 1 скл. кефіру та 0,5 ч. л. харчової соди. Вступивши в реакцію, ці інгредієнти і дадуть такий приголомшливий результат, як мегаповітряність оладок.
Як приготувати пишні оладки на кефірі.
Роблячи тісто, необхідно врахувати один важливий нюанс. Після додавання соди в густу суміш її потрібно буде перемішати лише один раз віночком (не більше). Через 10 хвилин, як тісто постоїть при кімнатній температурі, його також не слід перемішувати. Це може нашкодити і оладки не піднімуться належним чином.
складові:
- Кефір 250 мл
- Цукор 2 ст. л.
- Сіль 0,5 ч. л.
- Пшеничне борошно 230 г
- Сода 0,5 ч. л.
- Соняшникова олія за смаком
- Яйце 1 шт.
Приготування:
- Вбиваємо в глибоку ємність яйце. Додаємо цукор та сіль. Збиваємо все за допомогою віночка до однорідності.
- У яєчну суміш вливаємо кефір кімнатної температури. Добре перемішуємо.
- Всипаємо пшеничне борошно. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідної консистенції.
- Додаємо в густе та тягуче тісто харчову соду. Знову ретельно все перемішуємо. Залишаємо тісто на 10 хвилин за кімнатної температури.
- Розігріваємо сковороду із олією. За допомогою 2 столових ложок викладаємо тісто. Однією ложкою його набираємо, другою опускаємо в розігріту олію.
- Печемо оладки на помірному вогні з двох боків до рум’яності. Готово!
Подавати такі ніжні оладки можна як із класичними добавками (медом, джемом та сметаною), так і із саморобним яскравим соусом. Щоб приготувати його в домашніх умовах, дістаємо із морозильної камери 200 г ягід. Поміщаємо їх у сотейник. Всипаємо 3 ст. л. цукру. Залишаємо їх на кухні на 20 хвилин. Щойно ягоди пустять сік, відправляємо сотейник на вогонь. Всипаємо 1 ст. л. крохмалю та 10 г натертої на дрібній тертці цедри лимона. Добре все перемішуємо і варимо до густої однорідної суміші. Вимикаємо вогонь. Повністю охолоджений ягідний соус стане чудовим доповненням до домашніх оладок.