Невагомі ласощі, які просто тануть у роті, — один із найкращих варіантів домашнього десерту до ранкової філіжанки кави. Ніжний шоколадно-сметаний мус, приготований своїми руками, перетворить початок дня на справжню казку. А все завдяки неймовірній феєрії смаку.

Ви можете зробити цей десерт ще кращим. За бажання додайте в нього банан, нарізаний шматочками, або заморожені ягоди (ожину, малину або лохину). А також не забудьте посипати готов ий десерт  щедрим шаром какао-порошку використовуючи дрібне ситечко.

Як приготувати повітряний шоколадно-сметаний мус

Щоб ця солодка страва у вас вийшла з першого разу, використовуйте холодну сметану (Не кімнатної температури!). Її жирність має бути не менше 25%, тільки тоді вона добре зіб’ється у пишну масу . Також не замінюйте цукрову пудру цукром. Через його кристаликів сметанна суміш буде дуже рідкою.

складові:

  • Сметана 600 г
  • Цукрова пудра 110 г
  • Ванілін 1 дрібка
  • Желатин 15 г
  • Вода 75 г
  • Какао-порошок 25 г

Приготування:

  1. У невелику ємність всипаємо желатин. Заливаємо його холодною водою. Добре перемішуємо. Залишаємо желатин на 15 хвилин при кімнатній температурі для набухання.
  2. У глибоку ємність викладаємо холодну сметану жирністю 25%. Всипаємо цукрову пудру та ванілін. Злегка перемішуємо. Потім збиваємо все міксером до пишної  маси.
    мус
  3. Підігріваємо желатин у мікрохвильовій печі або на водяній бані до стану рідкої однорідної суміші. Додаємо до неї  2 ст. л. збитої сметани. Ретельно перемішуємо.
  4. Вводимо желатинову суміш до основної маси зі сметани. Акуратно перемішуємо все до однорідної консистенції. Ділимо отриману масу на 2 рівні частини.
    мус
  5. В одну половину збитої сметани додаємо какао-порошок. Перемішуємо все. Викладаємо то білу, то шоколадну масу у скляну форму, роблячи це хаотично.
  6. Рівняємо все, використовуючи ложку чи кулінарну лопатку. За допомогою зубочистки створюємо візерунок на десерті. Затягуємо форму харчовою плівкою. Відправляємо в холодильник на 3-4 години.
    мус

Зверніть увагу, що під час приготування десерту біла і шоколадна сметанні маси можуть почати стабілізуватися ще до відправки в холодильник. Якщо ви їх ще не встигли змішати у формі, а цей процес уже розпочався, зробіть таке. Підігрійте кожну сметанну масу у мікрохвильовій печі (буде достатньо 5 секунд). Важливо лише, щоб перед з’єднанням вони були текучими, а  не щільними.