Перевага такої випічки в тому, що вона гарна як до буденного чаювання, так і до свята. Якщо ви вирішили спекти такий кекс на Великдень, обов’язково використовуйте форму для паски. А в кінці приготування не забудьте прикрасити десерт кондитерською посипкою.

Як спекти шоколадний кекс з содою

Така випічка вийде дуже пишною та повітряною навіть без використання дріжджів. Підігрійте кефір і розчиніть у ньому харчову соду. Коли ці інгредієнти вступлять у реакцію і ви побачите появу безлічі бульбашок, переходьте до наступного етапу приготування вдалого тіста.

складові

  • Пшеничне борошно 330 г
  • Кефір 300 мл
  • Цукор 150 г
  • Сода 1 ч. л.
  • Вершкове масло 100 г
  • Какао-порошок 50 г
  • Сіль 1 дрібка.
  • Волоські горіхи за смаком
  • Цукати 20 г
  • Молочний шоколад за смаком

Приготування

  1. У миску вливаємо теплий кефір. Всипаємо харчову соду. Добре перемішуємо. Залишаємо суміш на 10 хвилин при кімнатній температурі.
    кекс
  2. В окрему ємність просіюємо пшеничне борошно та какао-порошок. Всипаємо цукор та сіль. Добре перемішуємо.
  3. Розтоплюємо вершкове масло. Вливаємо його до з’єднаних сухих інгредієнтів. Перемішуємо все за допомогою віночка.
    кекс
  4. Вливаємо в шоколадну масу кефірну суміш, яка почала сильно пузиритися. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідної маси.
  5. Підсушуємо волоські горіхи на сковороді. Подрібнюємо їх. Додаємо горіхи, цукати та шматочки шоколаду в густе тісто, знову все перемішуємо.
    кекс
  6. Форми для паски наповнюємо шоколадним тістом приблизно на половину. Викладаємо їх на лист і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Перевірте готовність  кексів зубочисткою. Потім полийте  розтопленим шоколадом. Прикрасьте  десерт кондитерською посипкою. Потім залиште кекси до повного застигання шоколаду .