Перевага такої випічки в тому, що вона гарна як до буденного чаювання, так і до свята. Якщо ви вирішили спекти такий кекс на Великдень, обов’язково використовуйте форму для паски. А в кінці приготування не забудьте прикрасити десерт кондитерською посипкою.
Як спекти шоколадний кекс з содою
Така випічка вийде дуже пишною та повітряною навіть без використання дріжджів. Підігрійте кефір і розчиніть у ньому харчову соду. Коли ці інгредієнти вступлять у реакцію і ви побачите появу безлічі бульбашок, переходьте до наступного етапу приготування вдалого тіста.
складові
- Пшеничне борошно 330 г
- Кефір 300 мл
- Цукор 150 г
- Сода 1 ч. л.
- Вершкове масло 100 г
- Какао-порошок 50 г
- Сіль 1 дрібка.
- Волоські горіхи за смаком
- Цукати 20 г
- Молочний шоколад за смаком
Приготування
- У миску вливаємо теплий кефір. Всипаємо харчову соду. Добре перемішуємо. Залишаємо суміш на 10 хвилин при кімнатній температурі.
- В окрему ємність просіюємо пшеничне борошно та какао-порошок. Всипаємо цукор та сіль. Добре перемішуємо.
- Розтоплюємо вершкове масло. Вливаємо його до з’єднаних сухих інгредієнтів. Перемішуємо все за допомогою віночка.
- Вливаємо в шоколадну масу кефірну суміш, яка почала сильно пузиритися. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідної маси.
- Підсушуємо волоські горіхи на сковороді. Подрібнюємо їх. Додаємо горіхи, цукати та шматочки шоколаду в густе тісто, знову все перемішуємо.
- Форми для паски наповнюємо шоколадним тістом приблизно на половину. Викладаємо їх на лист і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Перевірте готовність кексів зубочисткою. Потім полийте розтопленим шоколадом. Прикрасьте десерт кондитерською посипкою. Потім залиште кекси до повного застигання шоколаду .