Печиво “Наталія” – це дуже ароматний і смачний десерт з дитинства . Це печиво не складається з кількох шарів як оригінальний десерт. Але до нього додається той же набір інгредієнтів: сметана, какао, мак, курага та родзинки. Пекти ці ласощі ми будемо з двох видів тіста (ванільного та шоколадного).
Як приготувати смачне печиво «Наталія»
Дотримуючись пропорцій, ви зможете приготувати трохи більше 600 г розсипчастого печива до чаю.
складові:
- Сметана 100 г
- Вершкове масло 100 г
- Яйце 1 шт.
- Цукор 120 г
- Пшеничне борошно 300 г
- Розпушувач 1 ч. л.
- Какао-порошок 1 ст. л.
- Сіль 1 дрібка
- Ванілін 1 дрібка
- Курага 40 г
- Родзинки 30 г
- Мак 1 ч. л.
Приготування:
- У миску викладаємо розм’якшене вершкове масло. Додаємо 80 г цукру, сіль та ванілін. Добре перемішуємо всі інгредієнти за допомогою виделки.
- Додаємо до масла сметану та яйце. Знову все перемішуємо. Поступово всипаємо 250 г пшеничного борошна з розпушувачем. Перемішуємо до однорідності.
- Третину готового тіста перекладаємо в окрему ємність. До більшої частини тіста всипаємо борошно, що залишилося. Перемішуємо все. Формуємо м’яку однорідну грудку.
- Додаємо до тіста курагу, попередньо замочені та висушені родзинки, а також мак. Ретельно вмішуємо ці інгредієнти.
- До іншої ї частини тіста додаємо какао-порошок. Добре його вмішуємо в тісто . Складаємо шматки тіста в окремі поліетиленові пакети. Відправляємо їх на півгодини до холодильника.
- Притрушуємо робочу поверхню борошном. Розкочуємо на ній шоколадне тісто у круглий пласт.
- Зверху викладаємо масу з курагою та маком. Розкочуємо її в пласт завтовшки 1,5 см, створюючи прямокутну заготовку. Розрізаємо її на квадрати однакового розміру.
- Посипаємо заготовки з тіста цукром, рівномірно його розподіляючи. Викладаємо квадратики на лист, застелений пергаментом.
- Відправляємо майбутнє печиво у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Готово!
До речі, перед розміщенням заготовок на лист ви можете не посипати їх цукром. Спробуйте змастити їх збитим яєчним жовтком з невеликою кількістю молока для отримання апетитної рум’яної верхівки печива.