Печиво “Наталія” – це дуже ароматний і смачний десерт з дитинства . Це печиво не складається з кількох шарів як оригінальний десерт. Але до нього додається той же набір інгредієнтів: сметана, какао, мак, курага та родзинки. Пекти ці ласощі ми будемо з двох видів тіста (ванільного та шоколадного).

Як приготувати смачне печиво «Наталія»

Дотримуючись пропорцій, ви зможете приготувати трохи більше 600 г розсипчастого печива  до чаю.

складові:

  • Сметана 100 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Яйце 1 шт.
  • Цукор 120 г
  • Пшеничне борошно 300 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Какао-порошок 1 ст. л.
  • Сіль 1 дрібка
  • Ванілін 1 дрібка
  • Курага 40 г
  • Родзинки 30 г
  • Мак 1 ч. л.

Приготування:

  1. У миску викладаємо розм’якшене вершкове масло. Додаємо 80 г цукру, сіль та ванілін. Добре перемішуємо всі інгредієнти за допомогою виделки.
  2. Додаємо до масла  сметану та яйце. Знову все перемішуємо. Поступово всипаємо 250 г пшеничного борошна з розпушувачем. Перемішуємо до однорідності.
    печиво
  3. Третину готового тіста  перекладаємо в окрему ємність. До більшої частини тіста всипаємо борошно, що залишилося. Перемішуємо все. Формуємо м’яку однорідну грудку.
  4. Додаємо до тіста курагу, попередньо замочені та висушені родзинки, а також мак. Ретельно вмішуємо  ці інгредієнти.
  5. До іншої ї частини тіста додаємо какао-порошок. Добре його вмішуємо в тісто . Складаємо шматки тіста в окремі поліетиленові пакети. Відправляємо їх на півгодини до холодильника.
    печиво
  6. Притрушуємо робочу поверхню борошном. Розкочуємо на ній шоколадне тісто у круглий пласт.
  7. Зверху викладаємо масу з курагою та маком. Розкочуємо її в пласт завтовшки 1,5 см, створюючи прямокутну заготовку. Розрізаємо її на квадрати однакового розміру.
  8. Посипаємо заготовки з тіста цукром, рівномірно його розподіляючи. Викладаємо квадратики на лист, застелений пергаментом.
    печиво
  9. Відправляємо майбутнє печиво у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Готово!

До речі, перед розміщенням заготовок на лист ви можете не посипати їх цукром. Спробуйте змастити їх збитим яєчним жовтком з невеликою кількістю молока для отримання апетитної рум’яної верхівки печива.