Фанати смачного желе неодмінно повинні гідно оцінити рецепт сьогоднішнього десерту. Його красива презентація та запаморочливий цитрусовий аромат працюють безвідмовно. Приготуйте дивовижне сметанне желе з мандаринами щоб порадувати своїх домашніх ласунів.

Щоб зробити цитрусовий шар слід взяти свіжі фрукти. З них потрібно вичавити сік. Врахуйте, що в очищеному вигляді у вас має вийти не менше 500 г мандаринів. Купувати желе у порошку зі смаком цього цитрусового не варто. Адже тоді ви не зможете отримати дивовижно смачний десерт який відрізнятиметься дуже насиченим ароматом.

Як приготувати ніжне сметанне желе з мандаринами

Рекомендація. Дуже важливо дочекатися, поки один шар повністю захолоне. Лише після цього на нього можна виливати желе іншого виду. Захолоняти кожен шар буде протягом 20-30 хвилин. Раніше за цей час форму не варто діставати з холодильника.

складові:

  • Желатин 30 г
  • Вода 100 мл
  • Цукор 150 г
  • Ванілін 1 дрібка
  • Сметана 400 г
  • Мандарини 650 г
  • Апельсинова цедра 15 г

Приготування:

  1. Готуємо сметанне желе. У невелику ємність всипаємо 15 г швидкорозчинного желатину. Заливаємо його 50мл холодної води. Перемішуємо все і залишаємо на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Розтоплюємо набряклий желатин на паровій бані або в мікрохвильовій печі до рідкої однорідної консистенції (без грудочок).
  3. В окремій ємності з’єднуємо сметану жирністю 20% з 75 г цукру. Додаємо ванілін. Вливаємо желатин, що повністю охолонув. Перемішуємо до однорідності за допомогою віночка.
    желе
  4. У форму розміром 18 на 13 см вливаємо половину загальної кількості сметанного желе. Відправляємо його в холодильник на 20-30 хвилин (до загустіння).
  5. Готуємо цитрусовий прошарок. У невеликій ємності розводимо 15 г желатину швидкорозчинного в 50 мл холодної води. Перемішуємо все. Залишаємо суміш на 10-15 хвилин на кухні.
  6. Очищаємо мандарини від шкірки. Видаляємо білі прожилки та кісточки. Розділяємо мандарини на часточки. Подрібнюємо їх у блендері. Проціджуємо цитрусовий сік через дрібне сито.
  7. Натираємо на тертці із дрібними отворами цедру апельсина. У великій каструлі з’єднуємо її з 75 г цукру. Заливаємо все  мандариновим соком .
    желе
  8. Відправляємо каструлю на плиту. Доводимо її вміст до кипіння, активно помішуючи все віночком. Вимикаємо нагрівання.
  9. У гарячу цитрусову суміш додаємо набряклий желатин. Перемішуємо все до повного розчинення. Охолоджуємо суміш із мандаринів.
  10. Виливаємо на сметанний шар половину охолодженого цитрусового желе. Відправляємо форму на 20-30 хвилин у холодильник.
    желе
  11. Прогріваємо другу частину сметанного желе до ледь теплого стану (на паровій бані або в НВЧ-печі). Виливаємо його на цитрусовий шар. Відправляємо десерт ще на півгодини  в холодильник.
  12. Потім виливаємо у форму мандаринове желе, що залишилося. Відправляємо  десерт у холодильник на ніч.
Щоб вам було легко дістати цитрусовий десерт  з форми, можете підчепити його кулінарною лопаткою або злегка прогріти над паром. Тоді желе  дуже швидко відійде від стін. За бажання прикрасьте сметанний десерт часточками мандаринів і гілочками розмарину. Смачного!