Фанати смачного желе неодмінно повинні гідно оцінити рецепт сьогоднішнього десерту. Його красива презентація та запаморочливий цитрусовий аромат працюють безвідмовно. Приготуйте дивовижне сметанне желе з мандаринами щоб порадувати своїх домашніх ласунів.
Щоб зробити цитрусовий шар слід взяти свіжі фрукти. З них потрібно вичавити сік. Врахуйте, що в очищеному вигляді у вас має вийти не менше 500 г мандаринів. Купувати желе у порошку зі смаком цього цитрусового не варто. Адже тоді ви не зможете отримати дивовижно смачний десерт який відрізнятиметься дуже насиченим ароматом.
Як приготувати ніжне сметанне желе з мандаринами
Рекомендація. Дуже важливо дочекатися, поки один шар повністю захолоне. Лише після цього на нього можна виливати желе іншого виду. Захолоняти кожен шар буде протягом 20-30 хвилин. Раніше за цей час форму не варто діставати з холодильника.
складові:
- Желатин 30 г
- Вода 100 мл
- Цукор 150 г
- Ванілін 1 дрібка
- Сметана 400 г
- Мандарини 650 г
- Апельсинова цедра 15 г
Приготування:
- Готуємо сметанне желе. У невелику ємність всипаємо 15 г швидкорозчинного желатину. Заливаємо його 50мл холодної води. Перемішуємо все і залишаємо на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
- Розтоплюємо набряклий желатин на паровій бані або в мікрохвильовій печі до рідкої однорідної консистенції (без грудочок).
- В окремій ємності з’єднуємо сметану жирністю 20% з 75 г цукру. Додаємо ванілін. Вливаємо желатин, що повністю охолонув. Перемішуємо до однорідності за допомогою віночка.
- У форму розміром 18 на 13 см вливаємо половину загальної кількості сметанного желе. Відправляємо його в холодильник на 20-30 хвилин (до загустіння).
- Готуємо цитрусовий прошарок. У невеликій ємності розводимо 15 г желатину швидкорозчинного в 50 мл холодної води. Перемішуємо все. Залишаємо суміш на 10-15 хвилин на кухні.
- Очищаємо мандарини від шкірки. Видаляємо білі прожилки та кісточки. Розділяємо мандарини на часточки. Подрібнюємо їх у блендері. Проціджуємо цитрусовий сік через дрібне сито.
- Натираємо на тертці із дрібними отворами цедру апельсина. У великій каструлі з’єднуємо її з 75 г цукру. Заливаємо все мандариновим соком .
- Відправляємо каструлю на плиту. Доводимо її вміст до кипіння, активно помішуючи все віночком. Вимикаємо нагрівання.
- У гарячу цитрусову суміш додаємо набряклий желатин. Перемішуємо все до повного розчинення. Охолоджуємо суміш із мандаринів.
- Виливаємо на сметанний шар половину охолодженого цитрусового желе. Відправляємо форму на 20-30 хвилин у холодильник.
- Прогріваємо другу частину сметанного желе до ледь теплого стану (на паровій бані або в НВЧ-печі). Виливаємо його на цитрусовий шар. Відправляємо десерт ще на півгодини в холодильник.
- Потім виливаємо у форму мандаринове желе, що залишилося. Відправляємо десерт у холодильник на ніч.