Сирний кекс з маком – випічка-виручалочка для лінивої господині. Сирний кекс без дріжджів раз і назавжди підкорив моє серце. Ось як я його готую!

Як приготувати кекс з сиром?

Перед тим як приступати до готування, простежте, щоб були всі потрібні інгредієнти. Вони мають бути кімнатної температури (особливо вершкове масло). Також вам знадобиться кругла роз’ємна форма діаметром 18 см. Ця випічка ділиться на 8 порцій пристойного розміру.

складові

  • Сир 250 г
  • Яйце 3 шт.
  • Пшеничне борошно 210 г
  • Цукор 150 г
  • Вершкове масло 80 г
  • Розпушувач 10 г
  • Мак 50 г
  • Сіль 1 тріска.
  • Білок 1 шт.
  • Лимонний сік 1 ч. л.
  • Цукрова пудра 4 ст. л.

Приготування

  1. Розм’якшене вершкове масло з цукром перетріть віночком або міксером у глибокій мисці. Далі введіть у цю суміш 3 яйця. Добре перемішайте. Додайте сир. Знову добре перемішайте міксером або віночком.
  2. Окремо змішайте пшеничне борошно з розпушувачем щіпкою солі та ванільним цукром. Пересипте суху суміш у сирну масу. Туди ж відправте мак. Добре перемішайте інгредієнти.сирний кекс із маком
  3. У вас має вийти досить густе тісто. До речі, у рецепті ви можете обійтися без маку, додавши замість нього на 30 г більше борошна. Або просто замініть цей інгредієнт, наприклад, шоколадною крихтою.
  4. Тісто перекладіть у форму, відправте в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 1 годину. Також ви можете розфасувати тісто у  дрібні форми. Тоді кекси запікаються швидше.
  5. Поки готується кекс, приготуйте глазур. У чаші блендера збийте білок із лимонним соком та цукровою пудрою до стану твердих піків. Готовий кекс г  трохи остудіть, прикрасьте його  глазур’ю.кекс з маком

Мені подобається, що навіть без використання дріжджів кекс добре піднімається, стає м’яким та пружним.