Для приготування пирога з яблучною начинкою вам знадобиться зовсім небагато продуктів. По-перше, маргарин. Заздалегідь дістаньте його з холодильника, щоб продукт став кімнатною температурою. Також запасіться пшеничним борошном та яблуками, адже це і є основні інгредієнти!
Як приготувати яблучний пиріг на маргарині.
складові:
- Маргарін 200 г
- Яйце 3 шт.
- Пшеничне борошно 4 скл.
- Кориця 1 ч. л.
- Цукор 1 скл.
- Ванільний цукор 10 г
- Сода 0,5 ч. л.
- Яблуко 4 шт.
- Цукрова пудра 3 ст. л.
Приготування:
- Насамперед займіться тістом. У глибоку ємність покладіть розм’якшений маргарин, яйця, цукор та ванільний цукор (його можна не використовувати). Змішайте інгредієнти до однорідної маси.
- Потім додайте до однорідної суміші просіяне борошно і соду (її можете замінити розпушувачем). Замішуємо м’яке тісто. Накрийте ємність із тістом плівкою і відставте убік.
- Далі займіться приготуванням начинки. Яблука промийте під проточною водою та почистіть від шкірки. Наріжте їх дрібними шматочками або натріть на тертці. Пересипте яблука корицею.
- Духовку заздалегідь розігрійте до 190 °С. Форму для випікання застеліть пергаментом або змастіть олією. Від тіста відріжте третину. Більшу частину розрівняйте у формі, сформувавши як дно, так і бортики.
- На тісто викладіть рівномірний шар яблучної начинки. Пересипте її цукром за смаком. Потім натріть меншу частину тіста і відправте пиріг до духовки на 30 хвилин. Верх випічки має стати золотистого кольору.
Пиріг готовий! Дайте йому охолонути, не дістаючи з форми. В іншому випадку ви можете пошкодити його форму. Пересипте цукровою пудрою і подавайте до столу, нарізавши на порційні шматочки. Ця мегаекономний солодкий десерт відмінно підійде до чаю та кави.