Існує безліч варіацій такого знаменитого італійського десерту, як тірамісу. Сьогодні  ми  поділимося незвичайним рецептом цих ласощів із фруктами. Готуємо  розкішний тірамісу з персиками .

Основою цих ласощів служить печиво савоярді (як і у класичному рецепті). Так як з його випіканням дуже багато проблем, рекомендуємо купити вже відразу готове. До речі, ви можете вмочати савоярді як у розчинній каві, так і в каві з додаванням коньяку. У другому випадку смак солодкого десерту  вийде більш насиченим.

З чого приготувати крем для тірамісу з персиками

Щоб зробити крем для цього десерту, вам не доведеться використовувати Максарпоне. Приготуйте варіацію популярного тірамісу зі сметаною та згущеним молоком. Крем із цих інгредієнтів вийде дуже ніжним і до того ж бюджетнішим.

складові:

  • Сметана 500 г
  • Згущене молоко 300 г
  • Печиво савоярді 250 г
  • Кава 200 мл
  • Желатин 25 г
  • Вода 150 мл
  • Персик 200 г

Приготування:

  1. Готуємо крем. У великій ємності з’єднуємо сметану жирністю 20% зі згущеним молоком. Ретельно все збиваємо міксером до густої маси.
    тірамісу
  2. В окрему ємність всипаємо желатин. Заливаємо його водою. Добре перемішуємо. Залишаємо його на 10 хвилин для набухання.
  3. Нагріваємо желатин. Вводимо його поступово в крем, активно помішуючи. За допомогою ложки або кулінарної лопатки перемішуємо до однорідності.
  4. На тарілку  викладаємо роз’ємну форму, застелену плівкою. Вмочаємо печиво савоярді в розчинній каві. Викладаємо його на дно форми.
    тірамісу
  5. Виливаємо на савоярді половину загальної кількості крему, рівномірно його розподіляючи.
  6. Промиваємо персики. Видаляємо кісточки. Нарізаємо їх тонкими скибочками. Викладаємо персики на крем   в один шар.
    тірамісу
  7. Вмочаємо в каву другу частину савоярді. Викладаємо печиво на персики. Заливаємо його кремом, що залишився. Прикрашаємо верх персиком. Відправляємо десерт у холодильник на 2-3 години.

Прикрасьте тірамісу какао-порошком, використовуючи ситечко, або натертим на дрібній тертці шоколадом. Потім дістаньте десерт  з форми і насолоджуйтеся бездоганним смаком цього літнього десерту. Чи пробували ви раніше готувати тірамісу з ягодами чи фруктами?