Існує безліч варіацій такого знаменитого італійського десерту, як тірамісу. Сьогодні ми поділимося незвичайним рецептом цих ласощів із фруктами. Готуємо розкішний тірамісу з персиками .
Основою цих ласощів служить печиво савоярді (як і у класичному рецепті). Так як з його випіканням дуже багато проблем, рекомендуємо купити вже відразу готове. До речі, ви можете вмочати савоярді як у розчинній каві, так і в каві з додаванням коньяку. У другому випадку смак солодкого десерту вийде більш насиченим.
З чого приготувати крем для тірамісу з персиками
Щоб зробити крем для цього десерту, вам не доведеться використовувати Максарпоне. Приготуйте варіацію популярного тірамісу зі сметаною та згущеним молоком. Крем із цих інгредієнтів вийде дуже ніжним і до того ж бюджетнішим.
складові:
- Сметана 500 г
- Згущене молоко 300 г
- Печиво савоярді 250 г
- Кава 200 мл
- Желатин 25 г
- Вода 150 мл
- Персик 200 г
Приготування:
- Готуємо крем. У великій ємності з’єднуємо сметану жирністю 20% зі згущеним молоком. Ретельно все збиваємо міксером до густої маси.
- В окрему ємність всипаємо желатин. Заливаємо його водою. Добре перемішуємо. Залишаємо його на 10 хвилин для набухання.
- Нагріваємо желатин. Вводимо його поступово в крем, активно помішуючи. За допомогою ложки або кулінарної лопатки перемішуємо до однорідності.
- На тарілку викладаємо роз’ємну форму, застелену плівкою. Вмочаємо печиво савоярді в розчинній каві. Викладаємо його на дно форми.
- Виливаємо на савоярді половину загальної кількості крему, рівномірно його розподіляючи.
- Промиваємо персики. Видаляємо кісточки. Нарізаємо їх тонкими скибочками. Викладаємо персики на крем в один шар.
- Вмочаємо в каву другу частину савоярді. Викладаємо печиво на персики. Заливаємо його кремом, що залишився. Прикрашаємо верх персиком. Відправляємо десерт у холодильник на 2-3 години.
Прикрасьте тірамісу какао-порошком, використовуючи ситечко, або натертим на дрібній тертці шоколадом. Потім дістаньте десерт з форми і насолоджуйтеся бездоганним смаком цього літнього десерту. Чи пробували ви раніше готувати тірамісу з ягодами чи фруктами?