Приготувати торт без випічки – найпростіше завдання, якщо у вас є хороша сковорода. Нам відомо, як готується шикарний торт із шоколадних млинців, рецептом якого ми і поділимося з вами.

Такий приголомшливий десерт стане чудовою прикрасою солодкого столу .

Як правильно приготувати торт із шоколадних млинців

Давайте уточнимо, що з шоколадного тіста ми випекли 14 тонких млинців, які стали основою цього десерту. Якщо вони виходять щільнішими, не переймайтеся. Навіть з меншою кількістю млинців ви зможете створити чудовий десерт.

складові:

  • Пшеничне борошно 180 г
  • Какао-порошок 35 г
  • Цукор 10 г
  • Сіль 1 дрібка
  • Яйце 2 шт.
  • Молоко 260 мл
  • Вода 160 мл
  • Мед 80 г
  • Соняшникова олія 40 г
  • Вершковий сир 250 г
  • Вершки 250 мл
  • Цукрова пудра 90 г
  • Сметана 150 г

Приготування:

  1. У велику ємність просіюємо борошно пшеничне і какао-порошок. Всипаємо цукор та сіль. Перемішуємо все.
  2. До сухих інгредієнтів вбиваємо яйця. Перемішуємо все віночком. Поступово вливаємо гаряче молоко. Продовжуємо перемішувати до однорідної маси.
  3. У шоколадну суміш вливаємо киплячу воду та 60 г рідкого меду. Перемішуємо все за допомогою віночка до отримання однорідної консистенції. Залишаємо суміш на 20 хвилин на кухні.
  4. Вливаємо в тісто 25 мл олії. Знову добре перемішуємо. На розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії печемо шоколадні млинці до рум’яності з двох боків. Даємо їм охолонути.
    торт
  5. Готуємо крем. У мисці з’єднуємо вершковий сир із сметаною високої жирності. Всипаємо 45 г цукрової пудри. Збиваємо все міксером до отримання пишної ваги.
  6. В окрему ємність вливаємо вершки жирністю 33%. Всипаємо 45 г цукрової пудри. Збиваємо міксером до пишноти.
  7. Поступово додаємо більшу частину вершків у сметанну масу. Збиваємо все до однорідності. Додаємо 20 г рідкого меду. Ретельно перемішуємо.
  8. Змащуємо кожен шоколадний млинець вершковим кремом, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні. Складаємо млинець навпіл один раз, а потім ще раз.
    торт
  9. Змащуємо заготовки збитими вершками, використовуючи кулінарний пензлик або ложку. Згортаємо млинець у рулет. Потім поміщаємо його на край  іншого  млинця. Згортаємо таким чином максимальну кількість заготовок у великий равлик.
  10. Викладаємо шоколадні млинці із кремом на тарілку. Докладаємо з боків млинці, що залишилися, злегка їх притискаючи. З цією метою використовуємо роз’ємне кільце, у якому легше формувати торт.
  11. Відправляємо десерт у холодильник на 2-3 години для стабілізації крему. Потім прибираємо роз’ємне кільце. Готово!
    торт

Шоколадний десерт із млинців слід рясно посипати цукровою пудрою, просіюючи її через дрібне ситечко. Після цього торт із вершковим кремом вже можна буде куштувати.