Розкочування коржів, випікання бісквітів і трудомісткий процес замішування тіста залишаємо в минулому. Готуємо чудовий торт «Крихітка» без духовки. 30 витрачених хвилин – і шикарний десерт уже можна буде подавати до чаю.

Основа такого десерту –  пісочна крихта. Щоб її зробити, знадобиться борошно, сіль, цукор та масло  (кімнатної температури). Усе перетерти і відправити обсмажуватись на сухій сковороді. Елементарно та просто!

Як приготувати торт «Крихітка» з кремом?

Важлива деталь. Приступати до формування десерту потрібно швидко. Адже краще це робити, поки крем ще не встиг охолонути. Він має бути гарячим , коли ви викладатимете його  на пісочну крихту. Врахуйте цей нюанс, щоб ваш торт вийшов фантастично смачним та красивим.

складові:

  • Пшеничне борошно 250 г
  • Вершкове масло 170 г
  • Цукор 180 г
  • Сіль 1 дрібка
  • Яйце 2 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.
  • Сметана 500 г
  • Ванільний цукор 10 г

Приготування:

  1. У глибоку ємність просіваємо пшеничне борошно. Всипаємо 60 г цукру та сіль. Додаємо 120 г розм’якшеного вершкового масла. Використовуючи виделку, перетираємо з’єднані інгредієнти до дрібної крихти.
    торт
  2. Розігріваємо сковороду (без додавання олії). Викладаємо на неї пісочну крихту. Обсмажуємо її на сухій сковороді, на середньому вогні. Готуємо крихту до золотого кольору, постійно перемішуючи лопаткою.
  3. Робимо крем. У сотейник із товстим дном вбиваємо яйця. Всипаємо кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо все за допомогою віночка. Всипаємо 120 г звичайного та 10 г ванільного цукру. Знову перемішуємо до однорідності.
  4. Додаємо до отриманої  яєчної суміші  сметану жирністю 20 %. Добре перемішуємо віночком. Відправляємо сотейник на повільний вогонь. Варимо крем, постійно його помішуючи. Після закипання тримаємо сотейник на плиті ще півхвилини, потім забираємо з вогню.
    торт
  5. Додаємо до гарячого крему 50 г розм’якшеного вершкового масла. Перемішуємо до однорідної консистенції. Не чекаємо, поки крем охолоне, відразу ж починаємо формувати торт.
  6. Відкладаємо 4 ст. л. крихти убік (для декору). Розділяємо пісочну основу, що залишилася, на 4 однакові частини. Викладаємо на тарілку  кулінарне кільце діаметром 20 см. Застилаємо дно та боки форми харчовою плівкою.
  7. Викладаємо на дно першу частину крихти. Поступово її розподіляємо. Зверху поміщаємо крем. Потім викладаємо другу частину пісочної основи. Знову змащуємо її кремом, використовуючи кулінарну лопатку.
    торт
  8. Чергуємо таким чином шари. Вгорі має бути сметанний крем. Декоруємо боки та верх десерту раніше відкладеною крихтою. Відправляємо торт на 8 годин на холодильник. Готово!

Потім вам потрібно буде акуратно витягти десерт із форми. Завдяки харчовій плівці ви зробите це максимально швидко, не пошкодивши страву.