Розкочування коржів, випікання бісквітів і трудомісткий процес замішування тіста залишаємо в минулому. Готуємо чудовий торт «Крихітка» без духовки. 30 витрачених хвилин – і шикарний десерт уже можна буде подавати до чаю.
Основа такого десерту – пісочна крихта. Щоб її зробити, знадобиться борошно, сіль, цукор та масло (кімнатної температури). Усе перетерти і відправити обсмажуватись на сухій сковороді. Елементарно та просто!
Як приготувати торт «Крихітка» з кремом?
Важлива деталь. Приступати до формування десерту потрібно швидко. Адже краще це робити, поки крем ще не встиг охолонути. Він має бути гарячим , коли ви викладатимете його на пісочну крихту. Врахуйте цей нюанс, щоб ваш торт вийшов фантастично смачним та красивим.
складові:
- Пшеничне борошно 250 г
- Вершкове масло 170 г
- Цукор 180 г
- Сіль 1 дрібка
- Яйце 2 шт.
- Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.
- Сметана 500 г
- Ванільний цукор 10 г
Приготування:
- У глибоку ємність просіваємо пшеничне борошно. Всипаємо 60 г цукру та сіль. Додаємо 120 г розм’якшеного вершкового масла. Використовуючи виделку, перетираємо з’єднані інгредієнти до дрібної крихти.
- Розігріваємо сковороду (без додавання олії). Викладаємо на неї пісочну крихту. Обсмажуємо її на сухій сковороді, на середньому вогні. Готуємо крихту до золотого кольору, постійно перемішуючи лопаткою.
- Робимо крем. У сотейник із товстим дном вбиваємо яйця. Всипаємо кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо все за допомогою віночка. Всипаємо 120 г звичайного та 10 г ванільного цукру. Знову перемішуємо до однорідності.
- Додаємо до отриманої яєчної суміші сметану жирністю 20 %. Добре перемішуємо віночком. Відправляємо сотейник на повільний вогонь. Варимо крем, постійно його помішуючи. Після закипання тримаємо сотейник на плиті ще півхвилини, потім забираємо з вогню.
- Додаємо до гарячого крему 50 г розм’якшеного вершкового масла. Перемішуємо до однорідної консистенції. Не чекаємо, поки крем охолоне, відразу ж починаємо формувати торт.
- Відкладаємо 4 ст. л. крихти убік (для декору). Розділяємо пісочну основу, що залишилася, на 4 однакові частини. Викладаємо на тарілку кулінарне кільце діаметром 20 см. Застилаємо дно та боки форми харчовою плівкою.
- Викладаємо на дно першу частину крихти. Поступово її розподіляємо. Зверху поміщаємо крем. Потім викладаємо другу частину пісочної основи. Знову змащуємо її кремом, використовуючи кулінарну лопатку.
- Чергуємо таким чином шари. Вгорі має бути сметанний крем. Декоруємо боки та верх десерту раніше відкладеною крихтою. Відправляємо торт на 8 годин на холодильник. Готово!
Потім вам потрібно буде акуратно витягти десерт із форми. Завдяки харчовій плівці ви зробите це максимально швидко, не пошкодивши страву.