Два види невагомого бісквіту та найніжніший крем – таким був колись популярний торт «Кудряш». Також ви могли його знати під назвою «Махровий» або «День та ніч». Всі ці назви позначали один і той же (усім улюблений) бісквітний десерт із вершковим кремом.
Такий торт відрізняється ефектним зовнішнім виглядом. Адже він складається з білої та шоколадної основи. Особливий шарм цієї випічці прийде декор, а саме візерунок, зроблений з бісквітної крихти двох кольорів.
Як швидко приготувати популярний торт «Кудряш»
Якщо ви хочете прискорити процес приготування основи для такого десерту, можете замішувати бісквітне тісто в одній великій ємності. Тільки потім відокремте половину отриманої маси. Додайте в неї какао-порошок і добре все перемішайте. Потім вже можете світлий та шоколадний бісквіти виливати у форми для випікання.
складові:
- Яйце 12 шт.
- Цукор 400 г
- Пшеничне борошно 400 г
- Розпушувач 2 ч. л.
- Сіль 1 дрібка.
- Какао-порошок 50 г
- Вершки 400 г
- Цукрова пудра 150 г
- Згущене молоко 400 г
- Молоко за смаком
Приготування:
- Готуємо білий бісквіт. Беремо 6 яєць. Відокремлюємо білки від жовтків. У глибокій ємності збиваємо білки з 1 дрібки солі до пишної білої маси. Поступово додаємо 200 г цукру. Збиваємо все.
- В отриману масу акуратно вводимо яєчні жовтки. Збиваємо все міксером до пишної однорідної консистенції. Всипаємо 200 г просіяного пшеничного борошна і 1 ч. л. розпушувача.
- Перемішуємо всі інгредієнти до однорідного тіста. Викладаємо його у форму для випікання, застелену пергаментом. Рівняємо тісто. Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
- Готуємо шоколадний бісквіт. Для цього робимо все те саме, як і зі світлою основою. Тільки збиваємо білки без солі. А разом з борошном та розпушувачем додаємо в тісто ще й какао-порошок.
- Даємо бісквітам охолонути. Зрізаємо частину їхнього м’якуша, що знадобиться потім для декору. Далі кожен із коржів розрізаємо навпіл для отримання 4 бісквітів, розмір яких однаковий.
- Робимо крем. У великій мисці з’єднуємо вершки із цукровою пудрою. Збиваємо їх. Додаємо згущене молоко. Знову все збиваємо до однорідної консистенції.
- Викладаємо перший корж на блюдо. Просочуємо його молоком. Зверху викладаємо крем, рівномірно розподіляючи його. Потім поміщаємо бісквіт іншого кольору. Злегка його притискаємо. Просочуємо бісквіт молоком.
- Далі поміщаємо вершковий крем. Чергуємо таким чином шари, поки зверху не виявиться останній бісквіт. Змащуємо верх та боки торта кремом, використовуючи силіконову кулінарну лопатку.
- Зрізаний м’якуш бісквітів подрібнюємо до стану крихти. Створюємо з його допомогою візерунок на десерті, роблячи білі та шоколадні трикутники на торті, що сходяться у центрі.
Обов’язково надішліть десерт на 3 години на холодильник для просочення. Після цього часу можна подавати ефектний торт «Кудряш» до солодкого столу. Близькі засиплять вас компліментами, як побачать цей ошатний десерт.