Два види невагомого бісквіту та найніжніший крем – таким був колись популярний торт «Кудряш». Також ви могли його знати під назвою «Махровий» або «День та ніч». Всі ці назви позначали один і той же (усім улюблений) бісквітний десерт із вершковим кремом.

Такий торт відрізняється ефектним зовнішнім виглядом. Адже він складається з білої та шоколадної основи. Особливий шарм цієї випічці прийде декор, а саме візерунок, зроблений з бісквітної крихти двох кольорів.

Як швидко приготувати популярний торт «Кудряш»

Якщо ви хочете прискорити процес приготування основи для такого десерту, можете замішувати бісквітне тісто в одній великій ємності. Тільки потім відокремте половину отриманої маси. Додайте в неї какао-порошок і добре все перемішайте. Потім вже можете світлий та шоколадний бісквіти виливати у форми для випікання.

складові:

  • Яйце 12 шт.
  • Цукор 400 г
  • Пшеничне борошно 400 г
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Сіль 1 дрібка.
  • Какао-порошок 50 г
  • Вершки 400 г
  • Цукрова пудра 150 г
  • Згущене молоко 400 г
  • Молоко за смаком

Приготування:

  1. Готуємо білий бісквіт. Беремо 6 яєць. Відокремлюємо білки від жовтків. У глибокій ємності збиваємо білки з 1 дрібки  солі до пишної білої маси. Поступово додаємо 200 г цукру. Збиваємо все.
  2. В отриману масу акуратно вводимо яєчні жовтки. Збиваємо все міксером до пишної однорідної консистенції. Всипаємо 200 г просіяного пшеничного борошна і 1 ч. л. розпушувача.
  3. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідного тіста. Викладаємо його у форму для випікання, застелену пергаментом. Рівняємо тісто. Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
    торт
  4. Готуємо шоколадний бісквіт. Для цього робимо все те саме, як і зі світлою основою. Тільки збиваємо білки без солі. А разом з борошном та розпушувачем додаємо в тісто ще й какао-порошок.
  5. Даємо бісквітам охолонути. Зрізаємо частину їхнього м’якуша, що знадобиться потім для декору. Далі кожен із коржів розрізаємо навпіл для отримання 4 бісквітів, розмір яких однаковий.
    торт
  6. Робимо крем. У великій мисці з’єднуємо вершки із цукровою пудрою. Збиваємо їх. Додаємо згущене молоко. Знову все збиваємо до однорідної консистенції.
  7. Викладаємо перший корж на блюдо. Просочуємо його молоком. Зверху викладаємо крем, рівномірно розподіляючи його. Потім поміщаємо бісквіт іншого кольору. Злегка його притискаємо. Просочуємо бісквіт молоком.
    торт
  8. Далі поміщаємо вершковий крем. Чергуємо таким чином шари, поки зверху не виявиться останній бісквіт. Змащуємо верх та боки торта кремом, використовуючи силіконову кулінарну лопатку.
  9. Зрізаний м’якуш бісквітів подрібнюємо до стану крихти. Створюємо з його допомогою візерунок на десерті, роблячи білі та шоколадні трикутники на торті, що сходяться у центрі.

Обов’язково надішліть десерт на 3 години на холодильник для просочення. Після цього часу можна подавати ефектний торт «Кудряш» до солодкого столу. Близькі засиплять вас компліментами, як побачать цей ошатний десерт.