Торт «Снікерс» без випічки виходить не менш смачним, ніж його класичний варіант. Але на його приготування йде всього 30 хвилин, а не 2 години.
Для основи цього торта радимо взяти 4 прямокутні вафельні листи. З них необхідно буде сформувати дві пари, як скріпний елемент яких виступить шоколадна помадка. Бажаєте взяти круглі вафельні листи? У цьому випадку можете одразу зменшити кількість помадки, яку варите.
Як приготувати торт «Снікерс» без випічки
Додайте в начинку просте галетне печиво або солодкі вершкові крекери. Тільки перед цим подрібніть їх. Помістіть печиво у поліетиленовий пакет. Подрібніть його, використовуючи качалку або молоточок для приготування відбивних. Також можете зробити крихту з печива вручну.
складові:
- Вафельний корж 4 шт.
- Цукрова пудра 180 г
- Згущене молоко варене 500 г
- Вершкове масло 480 г
- Арахіс 250 г
- Молоко 10 ст. л.
- Какао-порошок 8 ст. л.
- Печиво 180 г
Приготування:
- Готуємо шоколадну помадку. У сотейник із товстим дном вливаємо молоко. Всипаємо какао-порошок та цукрову пудру. Перемішуємо всі інгредієнти за допомогою віночка.
- В отриману суміш додаємо 180 г розм’якшеного вершкового масла, нарізаного шматочками. Відправляємо сотейник на маленький вогонь.
- Варимо шоколадну суміш до загускання та однорідності, постійно її помішуючи. До кипіння не доводимо!
- Змащуємо гарячою шоколадною помадкою один вафельний лист. Накриваємо його іншим, трохи притискаючи. Те ж робимо і з вафельними листами, що залишилися. Зверху на заготовки поміщаємо дерев’яну дошку.
- Готуємо начинку. У глибокій ємності збиваємо 300 г розм’якшеного вершкового масла, використовуючи міксер. Поступово додаємо до нього варене згущене молоко, добре все збиваючи.
- Подрібнюємо печиво за допомогою качалки або молоточка до стану великої крихти. Всипаємо його у вершкову суміш. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти.
- Підсушуємо арахіс на сковороді без додавання олії. Подрібнюємо його ножем. Додаємо горіхи до начинки зі згущеного молока. Все знову перемішуємо до однорідності.
- Викладаємо горіхову начинку на одну пару з’єднаних вафельних листів. Акуратно її рівняємо. Накриваємо начинку другою парою вафель. Ставимо торт під прес. За півгодини відправляємо його в холодильник на ніч. Готово!
Через 6–8 годин можете діставати вафельний торт «Снікерс» з холодильника. Після дегустації у вас не залишиться сумнівів, що ці ласощі не поступаються смаком класичному десерту з горіховою начинкою.