Я часто черпаю натхнення у фуд-блогерів. Саме завдяки одному з них я й “познайомилася” із чудовим м’яким ванільним тортом, що не потребує просочення.

Як приготувати торт для свята?

торт без просочення

Цей торт чимось нагадує «Тропіканку» але без фруктів. Їх за бажання можна додати. Але сам по собі десерт дуже ніжний та вершковий, з приємним ванільним ароматом.Ним хочеться ласувати шматочок за шматочком.

складові:

  • Яйце 6 шт.
  • Цукор 150 г
  • Ванільний цукор 1 ч. л.
  • Крохмаль 50 г
  • Пшеничне борошно 110 г
  • Сіль 0,25 ч. л.
  • Білий шоколад 100 г
  • Молоко 600 мл
  • Вершкове масло 255 г
  • Вода 180 мл

Приготування:

  1. Насамперед приготуйте крем. У каструлю вбийте 2 яйця, засипте їх цукром та ванільним цукром. Туди ж додайте крохмаль. Добре перемішайте. Додайте до суміші холодне молоко.
  2. Перемішайте інгредієнти та поставте каструлю на середній вогонь. Варіть крем, регулярно помішуючи, поки він не загусне. Як тільки він загусне, зменшіть  вогонь до мінімального. Варимо, помішуючи, до перших бульбашок.
  3. Перекладіть крем у миску та накрийте плівкою в контакт. Залиште  його охолоджуватися. Тим часом починайте приготування тіста. У каструлі змішайте воду із сіллю та 75 г вершкового масла. Решту масла  залиште  на столі .цікавий торт
  4. Воду з маслом  доведіть до кипіння, зніміть з вогню і додайте  борошно . Замісіть  тісто. На мінімальному вогні підсушіть його у каструлі. Остудіть тісто до кімнатної температури, поступово міксером введіть яйця, що залишилися.
  5. Вимісіть тісто лопаткою. Тісто помістіть у кондитерський мішок, зробіть надріз на кінчику 5 мм.
  6. На пергамент  нанесіть тісто по колу. Усередині кожного кола зробіть густу сіточку, як на зображенні. Випікайте коржі в розігрітій до 210 градусів духовці 15 хвилин. І так зробіть коржі із усього тіста. Найневдаліший корж подрібніть у крихту.ванільний торт
  7. Для крему збийте м’яке вершкове масло міксером в пишну піну. Поступово введіть у нього заварний крем. Розтопіть білий шоколад. За допомогою кондитерського мішка нанесіть його тонкою павутинкою на кожен корж під час складання торта.
  8. Усі коржі, крім верхнього, перемажте кремом. Посипте борти торта крихтою від коржа. Прикрасьте десерт на свій смак. Наприклад, заповніть квадратики залишками крему.

Небанальний домашній торт з ванільним смаком готовий. Мені він здався навіть смачнішим, ніж медовик та «Наполеон».