Іноді в холодильнику залишається трохи кефіру, який уже і пити не хочеться, і викидати не хочеться. Позбавлятися такого продукту не варто. Можна приготувати симпатичне цукрове печиво на кефірі яке стане одним із найулюбленіших у вашій родині.

Цей десерт завжди має успіх, оскільки він відрізняється оригінальним зовнішнім виглядом та приємною листковою текстурою. Таке печиво приготовлее у вигляді невеликих равликів зникає  зі столу миттєво.

Як приготувати печиво на кефірі?

Подібна випічка гарна тим, що вона має хрустку скоринку. Щоб зробити її, верхівку заготовоки  із тіста необхідно обваляти в цукрі. От і все! Цей маленький штрих зробить печиво неймовірно апетитним.

складові:

  • Кефір 150 мл
  • Цукор 100 г
  • Пшеничне борошно 420 г
  • Ванільний цукор 5 г
  • Сіль 1 дрібка
  • Соняшникова олія 75 мл
  • Вершкове масло 50 г
  • Розпушувач 1 ч. л.

Приготування:

  1. Вливаємо в глибоку миску кефір. Всипаємо сіль та 50 г цукру. Вбиваємо яйце. Добре все перемішуємо.
  2. В отриману суміш вливаємо олію. Всипаємо ванільний цукор. Знову все перемішуємо.
    печиво
  3. Просіюємо пшеничне борошно. Додаємоборошно та  розпушувач у суміш кефіру. Замішуємо м’яке тісто, яке трохи липне до рук.
  4. Посипаємо робочу поверхню борошном. Скочуємо на ній тісто в ковбаску. Поділяємо її на шматочки однакового розміру. Формуємо їх у  кульки.
    печиво
  5. Розкочуємо отримані заготовки в тонкі коржі. Змащуємо їх вершковим маслом. Згортаємо тісто в рулетики, з яких потім формуємо равлики.
  6. Занурюємо один бік заготовок у цукор. Викладаємо майбутнє печиво на лист, застелений пергаментом. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин (до золотистого кольору).
    печиво

До речі, для приготування такого симпатичного печива можна використовувати як кефір, так і кисле молоко. Якщо у вас є півсклянки першого або другого продукту, скоріше починайте замішування тіста для смачних «равликів». Вам знадобиться мінімум часу, щоб подати до столу таке апетитне печиво. Ні довгої роботи з дріжджами, ні складного формування десерту, ні серйозних фінансових витрат. Все швидко та максимально просто!