Іноді в холодильнику залишається трохи кефіру, який уже і пити не хочеться, і викидати не хочеться. Позбавлятися такого продукту не варто. Можна приготувати симпатичне цукрове печиво на кефірі яке стане одним із найулюбленіших у вашій родині.
Цей десерт завжди має успіх, оскільки він відрізняється оригінальним зовнішнім виглядом та приємною листковою текстурою. Таке печиво приготовлее у вигляді невеликих равликів зникає зі столу миттєво.
Як приготувати печиво на кефірі?
Подібна випічка гарна тим, що вона має хрустку скоринку. Щоб зробити її, верхівку заготовоки із тіста необхідно обваляти в цукрі. От і все! Цей маленький штрих зробить печиво неймовірно апетитним.
складові:
- Кефір 150 мл
- Цукор 100 г
- Пшеничне борошно 420 г
- Ванільний цукор 5 г
- Сіль 1 дрібка
- Соняшникова олія 75 мл
- Вершкове масло 50 г
- Розпушувач 1 ч. л.
Приготування:
- Вливаємо в глибоку миску кефір. Всипаємо сіль та 50 г цукру. Вбиваємо яйце. Добре все перемішуємо.
- В отриману суміш вливаємо олію. Всипаємо ванільний цукор. Знову все перемішуємо.
- Просіюємо пшеничне борошно. Додаємоборошно та розпушувач у суміш кефіру. Замішуємо м’яке тісто, яке трохи липне до рук.
- Посипаємо робочу поверхню борошном. Скочуємо на ній тісто в ковбаску. Поділяємо її на шматочки однакового розміру. Формуємо їх у кульки.
- Розкочуємо отримані заготовки в тонкі коржі. Змащуємо їх вершковим маслом. Згортаємо тісто в рулетики, з яких потім формуємо равлики.
- Занурюємо один бік заготовок у цукор. Викладаємо майбутнє печиво на лист, застелений пергаментом. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин (до золотистого кольору).
До речі, для приготування такого симпатичного печива можна використовувати як кефір, так і кисле молоко. Якщо у вас є півсклянки першого або другого продукту, скоріше починайте замішування тіста для смачних «равликів». Вам знадобиться мінімум часу, щоб подати до столу таке апетитне печиво. Ні довгої роботи з дріжджами, ні складного формування десерту, ні серйозних фінансових витрат. Все швидко та максимально просто!