Не переймайтеся відсутністю яєць у рецепті, дана випічка виходить повітряною та відмінно тримає форму і без них. Готові кекси мають м’яку текстуру і особливий ніжний смак. Ось така бюджетна насолода всього за півгодини . Десерт відмінно поєднується з чаєм, кавою або гарячим шоколадом.

подрібнена вівсянка

Вівсяні кекси без борошна та яєць: у чому користь

Для яскравішого смаку можете додати в тісто цедру апельсина або лимона. Такі кекси містять у собі вітаміни групи B, необхідні нормального функціонування нервової системи та обміну речовин. Також у них достатньо і мінералів, таких як кальцій, залізо та магній, що сприяє здоров’ю кісток та м’язів.

складові:

  • Вівсяні пластівці 200 г
  • Кефір 250 мл
  • Цукор 100 г
  • Соняшникова олія 50 г
  • Сіль 1 дрібка
  • Сода 0,5 ч. л.

Приготування:

  1. В першу чергу всипте в миску цукор, рослинну рафіновану олію та дрібку солі. Все добре перемішайте. За бажанням можна додати ванілін чи ванільний цукор.
  2. Далі влийте кефір   кімнатної температури та додайте харчову соду. Знову добре перемішайте. Всипте соду.
  3. Введіть порціями подрібнені вівсяні пластівці, перемішуючи тісто так, щоб воно було без грудочок.
    ітесто на кефірі
  4. Якщо любите кекси з родзинками, то на цьому етапі саме час його додати. Далі розлийте тісто в  силіконові  форми, заповнюючи їх на одну другу – дві третини об’єму.
  5. Випікайте заготовки при  температури 180 градусів протягом 25–30 хвилин.
    приготування кексів

Кекси на кефірі можна поєднувати з різними горіхами та сухофруктами. Також їх краще подавати зі збитими вершками, свіжими ягодами чи сиропами. Спосіб подачі залежить від переваг та особистої креативності. Можете просто розрізати кекси на половинки, змащуючи їх маслом  чи джемом.