Приготуйте до чаю смачнющий  вівсяний пиріг з бананом і какао, який має яскравий шоколадний смак. Незважаючи на те, що ні грама цукру в  його складі , виходить така страва досить солодкою.

Також для приготування цієї домашньої випічки вам не знадобиться пшеничне борошно. З її функцією чудово впораються вівсяні пластівці, попередньо замочені у молоці. Така корисна заміна борошна – це просто відмінний варіант.

пиріг

Як смачно спекти вівсяний пиріг з бананом та какао

Ви можете приготувати цей шоколадний десерт не тільки з банановим пюре, а й зі свіжим яблуком нарізаним дрібним шматочком. Цей фрукт буде дуже доречним. Завдяки цьому випічка з вівсяного тіста вийде трохи вологою. Так ви її точно не пересушите в духовці. До того ж, за допомогою такого додаткового інгредієнта вам вдасться зробити цей десерт ще смачнішим.

складові:

  • Вівсяні пластівці 120 г
  • Банан 2 шт.
  • Молоко 240 мл
  • Розпушувач 6 г
  • Ваніль 2 дрібки.
  • Яйце 2 шт.
  • Какао-порошок 30 г

Приготування:

  1. У глибоку миску всипаємо вівсяні пластівці. Заливаємо їх гарячим молоком. Добре перемішуємо. Накриваємо миску. Залишаємо за кімнатної температури на 15 хвилин.
    пиріг
  2. Очищаємо банани від шкірки. Поміщаємо в окрему ємність. Розминаємо банани виделкою або подрібнюємо за допомогою товкача для картоплі до отримання однорідного пюре.
  3. Вбиваємо до фруктової маси яйця. Перемішуємо все, використовуючи ручний віночок. Всипаємо какао-порошок.
    пиріг
  4. Додаємо в шоколадну суміш розпушувач для тіста та ванілін. Знову добре перемішуємо всі інгредієнти.
  5. Додаємо в отриману масу замочені в молоці вівсяні пластівці. Ретельно перемішуємо.
    пиріг
  6. Виливаємо готове тісто у форму для випікання, застелену пергаментом. Рівняємо його. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Після того, як шоколадний пиріг охолоне, ви можете покрити його кавовою сумішшю. Для цього всипте в глибоку ємність 130 г цукрової пудри. Додайте 1 ч. л. кавових зерен дрібного помелу і влийте 30 мл міцної кави (охолоджену). Перемішайте все віночком до однорідності. Полийте пиріг кавовим сиропом. Посипте верх випічки мигдальними пластівцями. А через 20 хвилин уже можна буде куштувати, який же на смак цей чарівний вівсяний пиріг.