Для мармеладу  вам знадобляться лише стиглі яблука та цукор.

Як приготувати яблучний мармелад у духовці

За відсутності сушарки домашній мармелад можна легко зробити і в духовці. Тільки її необхідно буде залишати злегка відкритою, щоб виходила волога. Сушити мармелад з 3 кг яблук. розміром 35 на 40 см. Тоді він вийде ідеальної товщини.

складові:

  • Яблуко 3 кг
  • Цукор 1 кг

Приготування

  1. Ретельно промиваємо яблука під проточною водою. Акуратно видаляємо серцевину. Розрізаємо фрукти на шматочки середнього розміру. Поміщаємо їх у глибоку каструлю з товстим дном.
    мармелад
  2. Засипаємо яблука цукром. Залишаємо їх на 30 хвилин за кімнатної температури, щоб фрукти пустили сік. Потім відправляємо каструлю із яблуками на вогонь. Доводимо її вміст до кипіння.
  3. Проварюємо їх протягом 3 годин, періодично помішуючи. Потім вимикаємо вогонь. Пробиваємо фрукти занурювальним блендером до однорідної маси, що нагадує пюре.
    мармелад
  4. Перекладаємо яблучну масу на лист, застелений пергаментом. Рівняємо її силіконовою чи дерев’яною лопаткою.
  5. Відправляємо лист у розігріту до 100 градусів духовку на 2 години. Залишаємо злегка відчинені дверцята духовки , щоб вийшла волога. Потім просушуємо мармелад у духовці ще раз протягом 2 годин.
  6. Далі перевертаємо яблучну масу на інший бік. Забираємо старий пергамент. Відправляємо мармелад в  духовку ще на 2 години при 100 градусах. Дістаємо лист. Потім повторюємо сушіння вчетверте.
    мармелад

Можливо, вам знадобиться менше або більше підходів, щоб яблучна маса добре схопилася. Як зрозуміти, що мармелад готовий? Готовий мармелад відрізняється щільністю по  всій поверхні. Серединка не повинна бути м’якою. Ви можете зберігати мармелад у герметичному контейнері, попередньо розрізавши на кілька частин. Перекладаєте  пергаментом і відправляєте у ємність із кришкою. Зберігати такий домашній мармелад варто у холодильнику. Або за бажанням ви можете розрізати десерт на шматочки  однакового розміру, а потім обваляти їх у цукрі. Мармелад виглядатиме ніби магазинний. Тільки він вийде в сто разів смачніший і корисніший!